Heta helger för bowling i Nyköping

Även fast vi har kommit en bit in i maj är de närmast två helgerna HETA för Nyköpingsbowlingen. I helgen som går är ironiskt nog elitseriekvalet i Nyköping lika viktigt som Brios eget allsvenska kval mot Hammarby.

9 maj 2019 19:55

Brio tar sig på söndag an Hammarby i för Nyköpingsspelarna välkänd Eskilstunahall i bäst av tre matcher – där en eventuell tredje och avgörande går över bara en serie. Det ser bra ut i Briolaget förutom att en av lagets mest rutinerade spelare, Johan Åberg, får stanna hemma. Han ska nämligen arrangera elitseriekval i sin Nyköpingshall.

Fyra lag slåss om en elitserieplats och för Brio är det väldigt bra om Stureby BK från Stockholm kan motsvara favoritskapet och kvala sig kvar i högsta serien. I det regionala seriesystemet är det inte bra för Brio om ett Norrlandslag tar steget upp.

– Om Boden vinner i Nyköping så åker vi i Brio på att spela en kvalomgång till nästa helg – även om vi skulle vinna mot Hammarby. Och då är det många i laget som skulle ha jobbat på det stora hemmaarrangemanget med åttamanna-SM.

– Jättekul att vi har fått förtroendet att arrangera en tredje final – och även nästa år en fjärde efter att ha kört finalen både 2005 och 2011. Det kommer att bli mycket folk, läktare hela vägen – och för första gången stor restaurangdel ute i foajén. Rosvallas anläggning är perfekt för sådana här arrangemang. Då det är RM i cheerleading blir det massor med folk i rörelse. Vi i bowlingen var lite föregångare med att köra damernas och herrarnas final samtidigt. Extra kul.

Dessutom åker Nyköpingsklubben Mac på söndag till Norrköping för att försöka kvala sig kvar i division 1, mot Eksjö.

0155-76748

De spelar SM-final i Nyköping

Nässjö har en vass verksamhet med bowlinggymnasiet som grund och Team Clan BK toppade lite överraskande elitserien före storklubben Team Pergamon, värmländska BK Jösse och IS Göta.

På damsidan kommer Spader Dam från Helsingborg, Team X-Calibur, BK Eva Stockholm och så kommer BK Högland, också det ett Nässjölag, till Superbowl i Rosvalla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!