Hett derby direkt i premiären: "Blir självklart kamp"

En minst sagt het seriepremiär väntar när Oxelösund tar emot Runtuna i ett derby på långfredagen. "Vi kommer kliva in för att vinna duellerna", säger Runtunatränaren Magnus Lundqvist.

18 april 2019 06:42

Oxelösunds IK och Runtuna IK besegrade varandra en gång var föregående division 4-säsong. Nu möts de igen i seriepremiären.

– Det ska bli skitkul att det börjar. Vi har sett bättre ut än vad resultaten visat under försäsongen, så nu har vi tänkt att vi ska överraska lite, säger OIK:s huvudtränare Pontus Holmström.

– Äntligen är det seriepremiär! Vi mötte ju dem i en träningsmatch nyligen, men nu är det seriespel. De vet hur vi spelar och vi vet hur de spelar sen är det alltid premiärnerver, säger RIK:s tränare Magnus Lundqvist.

Träningsmatchen slutade 4–1 till Runtuna. Men det ska inte ha någon betydelse inför kommande drabbning.

– Det betyder inte så mycket i det här fallet... det blir en ny match på fredag, konstaterar Holmström.

En fartfylld tillställning väntas det bli på fredag.

– Jag tror att det blir rätt så mycket fart i spelet, sen blir det självklart kamp när det är derby. Vi kommer kliva in för att vinna duellerna, säger Lundqvist.

Vad är det som tyder på att ni ska vinna?

– Vi är bättre än vad Runtuna tror, och vi kan slå underifrån. De har lite spets med bröderna Berisha (Alban och Armend) och Johnny Dahl men det har vi koll på. Vi har också lite spets som kanske inte visade vad de kan i träningsmatchen men förhoppningsvis visar de det på fredag, säger Holmström.

Lundqvist tror att Runtunas bredd kan vara avgörande.

­– Vi har haft rätt så hårda bataljer mot Oxelösund och vi har ett bra lag på gång. Många nya spelare som höjt nivån på Runtuna.

Ett nyare och starkare Runtuna med andra ord.

­– Ja, Runtuna 2.0, haha. Vi har fått in åtta nya spelare, det är nästan ett helt nytt lag. Vi är mer spelare och det blir bättre träningar och mer konkurrens i laget som vi inte har haft förut. Om man tittar på träningsmatchen så var det inte så mycket snack om att vi skulle vinna, men det är bara glömma den matchen för nu är det en ny match. Vi kan inte bara gå ut och ställa skorna, då åker vi på torsk. Gör vi bara vårat och krigar så tar vi den här matchen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén