Historien upprepade sig för Bissarna

För andra gången inom loppet av en vecka fick bottenstridande Nyköpings BIS lämna Karlstad med en uddamålsförlust. "Vi skulle leda med tre–fyra mål efter första", suckade tränaren Brian Clarhaut efter 1–2 (0–0) mot Carlstad United.

10 augusti 2019 19:05

Två besök på Tingvallas naturgräs inom loppet av en vecka – och i båda fallen 1–2 i baken i slutändan. I båda fallen efter sent avgörande. I höstsäsongens uppstartsmatch mot topplaget Karlstad BK kom hemmalagets segermål i den 86:e minuten. När Carlstad United tog emot en vecka senare kom det för Bissarna så ödesdigra, vinstgivande målet i den 83:e.

– En slags déjà vu, konstaterade NBIS-tränaren Clarhaut smått galghumoristiskt.

I övrigt? En stark kollektiv arbetsinsats, bra spel som mynnade ut i flera skarpa chanser framåt. Men ingen utdelning. Inte tillräckligt för poängutdelning, i alla fall.

– Det är galet. Vi borde leda med 3–0 eller 4–0 efter första. Vi fattar rätt beslut och kommer till avslut men låter deras målvakt göra tre mycket bra räddningar.

Målvakten ifråga, Tobias Johansson, ådrog sig en varning under den första halveken. Och det borde varit en till – och således rött kort – då han tidigt i andra halvlek orsakade den straff som Enis Ahmetovic gav Bissarna ledningen på.

– Det erkände domaren efteråt efter att ha sett situationen igen, sa Clarhaut, som i alla fall fick se Ahmetovic sätta straffen hur säkert som helst i hemmamålvaktens vänstra kryss.

Och det kom ett annat slags erkännande efter matchslut också, efter det att Carlstad United under matchens sista 20-minutersperiod (ordinarie tid sett) hittat såväl kvittering som segermål. 1–1 från straffpunkten, och 2–1 efter ett distinkt straffområdesavslut som letade sig in i målvakten Cameron Hoggs vänsterhörn.

– Carlstads tränare (David Ekelund, vår anmärkning) tyckte vi var värda alla tre poängen. Och hade vi fått en hade vi också varit besvikna. Bortsett att vi inte förvaltar våra lägen bättre kan jag inte begära mer. Försvarsspelet är så gott som fläckfritt, arbetsmoralen och presspelet finns där också och vi följde matchplanen till 100 procent.

I mål gjorde nye Cameron Hogg sin debut i seriespel för NBIS. Han fick tidigare i veckan en mjukstart i form 10–0-segern mot division 6-laget IFK Mariefred i DM. Och faktum var att det inte blev så speciellt hett om öronen ens när hemmastarka Carlstad United stod för motståndet. Vilket kanske också sa en del om Bissarnas insats.

– Det handlar återigen om att fortsätta tro på det här – och spela så här, avslutade en revanschsugen NBIS-tränare i Brian Clarhaut.

Bortaspelet är alltjämt ett sorgligt kapitel för nästjumbon. Efter återbesöket i Karlstad lyder Bissarnas bortafacit två poäng av 30 möjliga. Men sett till hur laget uppträtt under sina två första seriematcher efter uppehållet så finns det ändå fog för viss optimism.

Carlstad United–Nyköpings BIS 2–1 (0–0)

Målen: 0–1 (51, straff) Enis Ahmetovic, 1–1 (70, straff) Timothy McNeil, 2–1 (83) Lukas Rhöse.

Varningar, Carlstad United: Tobias Johansson. NBIS: Oscar Karlsson, Jakob Bergman.

Domare: Arian Chalak, Sundsvall.

Publik: 235.

Så spelade NBIS: Cameron Hogg – Jakob Bergman, Oskar Wickman, Alen Ahmetovic – Enoch Adu, Marcus Burman, Enis Ahmetovic, Oscar Karlsson, Pontus Nordenberg – Fabian Kizito (Emil Larnesjö in 76), Patrick Lundemo (Alexander Alp in 71).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rickard Jansson