Holmer missade landslaget – OS i fara

Erik Holmer dominerade svensk kanotslalom och var trea på U23-VM under förra säsongen. Nu hamnade Nyköpings FP-stjärna utanför A-landslaget – men är helt inställd på att komma igen starkare.

23 april 2019 13:03

Redan när Erik Holmer missade en port i det allra första kvalåket under årets dubbla landslagstester Pau och Seu, som ligger på franska respektive spanska sluttningen av Pyrenéerna, försvann alla marginaler. Holmer såg sedan ut att återställa ordningen genom att var snabbast av svenskarna i Spanien när han missade en ny port i det andra kvalåket.

– Och det var en gång för mycket; större än så är inte marginalerna. Extra surt då det egentligen kändes ganska bra fysiskt i kanoten.

Det här innebär att OS i Tokyo som var ditt stora långsiktiga mål nästan är kört va?

– Det är ju inte helt borta. Men jag får ju inte vara med i kvalet på VM i Seu nu och då ska det mycket till under nästa säsong för att det ska bli jag som åker till Tokyo.

Några tankar på att ta en paus från kanotslalomen innan återstarten finns inte.

– Jag är just på väg till Tacen just med Max Karlsson. Och jag unnar honom verkligen den där sista landslagsplatsen efter två års slit där han har bott i Seu och tränat varje dag för att nå en VM-plats. Kul för Max!

Det är i världsrankingtävlingar som den i Slovenien om en vecka som Holmer nu ska visa att han egentligen håller bra klass även den här säsongen – och att han förtjänar SOK-stödet Holmer på sikt riskerar att tappa efter landslagsmissen.

– Det vet jag inget om just nu. Jag får planera om säsongen helt och se det här som en chans att bygga upp något nytt långsiktigt – att köra bra världsrankingtävlingar där vissa ingår i en lite lägre serie än världscupen men framför allt bli RIKTIGT stark och bra till säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson