Måstematchen för IFK Gnesta började bra för laget. Efter sex minuter hade Max Holmberg gjort 1-0 till IFK, men efter det följde tre mål från en Balrogklubba. 3-1-målet gjordes i powerplay.

– Jag vet inte vad som hände där. Vi hade en väldigt bra värmning och vi fick första målet, ändå får de in tre raka, säger Jonathan Neander

Lyckligtvis för IFK:s del så reducerade just Jonathan siffrorna innan första pausvilan så uppförsbacken blev inte lika jobbig i den andra perioden. Där behövdes det bara en Balrogutvisning och så var siffrorna 4-3 till Gnesta genom Alexander Eriksson och Kim Olausson.

Kim ökade sedan på IFK:s ledning med ett mål strax efter andra pausvilan, men Balrog fick in kvitteringen med 47 sekunder till godo.

– Vi blev tillbakapressade och de plockade ut sin målvakt. Sedan fick de ett frislag i slottet och vi tappade markeringen på den sjättegubben så de kunde kvittera, säger Jonathan

20 sekunder in på övertid så gjorde Balrog även 6-5. 

– De vann en duell och så skickade de upp bollen i krysset. De spelade enklare än oss. På något sätt så spelar vi bättre mot bättre motstånd, även om vi förlorat de matcherna i år också.

Nu väntar ytterligare en måstematch för laget. Bottenlaget Åkersberga hemma på lördag i den första matchen i nya hallen.

– Det är den största matchen i lagets historia så vi kommer definitivt inte hänga med huvudena. Vi kommer att ge allt för våra trogna supportrar, som är med oss även om det inte går så bra, säger Jonathan Neander.