IFK nobbar sen division 2-plats

IFK Nyköping har efter förbundets dribblande med en tvångsnedflyttning tappat allt fler bärande spelare. Därför tackade IFK på skärtorsdagen nej till en eventuell plats i fotbollstvåan.

18 april 2019 14:45

Fotboll

– Vi har fortfarande inte fått något klart besked om den Stockholmsklubb som låg före oss i den nya turordningen kommer att ta platsen, men vi har meddelat förbundet att vi tackar nej redan nu, säger IFK Nyköpings fotbollskonsulent, Jeremias Varas, vid lunchtid på torsdagen.

Det har varit en lika trist som snurrig resa där IFK i höstas drev ärendet hårt.

– Vi kände oss väldigt felbehandlade och ville både för vår egen men också för damfotbollens skull driva det till sista instans – så långt det bara gick. Det är inte bara vi som har drabbats av att bli tvångsnedflyttade och tappat spelare; Dalhem fick en liknande trist utveckling. Det här är något som förbundet måste se över, säger Varas.

IFK-damerna klarade kontraktet i division 2 förra säsongen med marginal. Men eftersom tre lag från Svealandsregionen som spelade i en division 1-serie i Götaland ramlade ur blev det alldeles för många lag i Svealands tre division 2-serier till denna säsong. Hela fem lag tvångsnedflyttades.

Förbundets virriga regelverk hade IFK på första plats om vakans skulle uppstå. Därefter har reglerna ändrats ett par gånger. Ett tag var IFK långt nere, men nu mycket nära att få en plats igen. För sent.

– Det kändes till sist som alldeles för kort varsel – samtidigt som så många spelare har hunnit lämna oss. Vi har en för tunn trupp för division 2 helt enkelt. Därför tog vi ett annat beslut nu än vi hade gjort i höstas, så det är klart att det känns bittert.

IFK:s motståndare har skjutit upp division 3-premiären så det blir Julita borta i stället.

– Och till division 3 är det inga problem att få ihop en trupp. Då kör vi!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson tomas.larsson