Ingen panik med en poäng och topplag på besök

En poäng efter två matcher och topplaget Borlänge hemma på söndag är skarpt läge. Men Nyköpings SK-tränaren Fredrik Mälberg har ingen panik.

21 september 2019 10:00

– Även om vi startade svajigt, skapade vi tillräckligt med chanser offensivt för att göra fyra eller fem mål. Hade vi gjort det så hade Köping behövt göra fem eller sex för att vinna matchen, säger Mälberg.

Nu skulle poängskörden varit tre om pucken hade studsat rätt för hete Christian Axelsson eller om Adam Hirsch hade gjort mål i öppen kasse mot slutet.

– Det är klart att jag hade önskat lite fler poäng, men det finns ingen anledning till panik och oro. Vi kör målmedvetet vidare med siktet längre fram. Sedan är det en annan sak att vi kanske hade förtjänat ett par poäng till, men vi fuskar på fel ställen – och blir straffade stenhårt.

– Förutom i starten håller vi uppe spelet i många längre sekvenser. Men när vi visar oskärpa vände Köping spelet blixtsnabbt. Den är en primitivare typ av hockey som många division 1-lag spelar nu – att bara vänta på motståndarnas misstag.

Men Borlänge kommer med ett eget spel även på bortais, tror Mälberg.

– Det har snackats länge om att de är försvagade, sedan kom tio namn på ett bräde – inga dåliga spelare. Det är helt klart ett topplag, som slog Köping borta. En jätteutmaning för oss. Men det ÄR många tuffa matcher mot bra lag för oss i början.

– Jag tror på en helt annan matchbild. Borlänge kommer inte att nöja sig med att leva på våra misstag, utan vill som vi kreativ hockey. Vi får se vilka som har kommit längst i processen...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson