Distriktslags-SM till Nyköping och Oxelösund

Onyx har fått uppdraget att arrangera Distriktslags-SM i innebandy 2021 och 2022 för 16-åringar – i både Nyköping och Oxelösund.

Svenska innebandyförbundets Magnus Nilsson skriver på ett tvåårsavtal 2021–2022 för Distriktslags-SM i Nyköping och Oxelösund. Onyx Kecke Lundh och Oxelösunds KS-ordförande Catharina Fredriksson.

Svenska innebandyförbundets Magnus Nilsson skriver på ett tvåårsavtal 2021–2022 för Distriktslags-SM i Nyköping och Oxelösund. Onyx Kecke Lundh och Oxelösunds KS-ordförande Catharina Fredriksson.

Foto: Tomas Larsson

Innebandy2019-11-04 17:22

Både Nyköpings alla hallar, som ger fantastiska möjligheter till den här typen av storarrangemang där Sverigecupen i handboll är i antågande långhelgen som kommer, och Ramdalshallen i Oxelösund kommer att användas till distriktslags-SM.

– Vi får helt andra möjligheter med hallarna nu, kan nog köra bara B-hallen så det blir läktare och entré i C-hallen och slippa ett halt golv i en ishall, säger en mycket nöjd Kecke Lundh, som är klubbchef för Onyx Innebandy och projektledare för evenemanget.

Sörmlands innebandyförbund är också med och arrangerar. Ordföranden Stefan Johansson gillar verkligen att arrangemanget är tillbaka efter ett uppehåll på drygt tio år.

– Det ger helt andra möjligheter att förbereda sig även för de aktiva med ett hemmaarrangemang och vi har flera duktiga kullar på gång, inflikar Stefan.

Magnus Nilsson, som är arrangemangs- och tävlingschef på Svenska innebandyförbundet, gillar konceptet:

– Entusiasmen som råder i innebandyn här i kombination med hallmöjligheterna gör det till ett jättebra val av arrangörsstad av en fantastisk fin turnering – viktigt för oss att kill- och tjejturneringen avgörs samtidigt på samma plats.

Kecke Lundh räknar med att det utöver lagdeltagarna kommer mellan 5000–6 000 besökare 3–6 januari 2021 som sak se 1000 matcher. 

Onyx är en klubb som spänner över bägge kommunerna och är redan nu vana både med matcher i Ramdalen och storarrangemang i Rosvallakomplexet. Även Nyköpings gamla klassiska sporthall kommer till heders.

– Det är ett fantastiskt kvitto på att vi jobbar på rätt sätt. Vi har mycket bra förutsättningar att göra ett grymt arrangemang i Nyköping och Oxelösund. Jag längtar redan, säger Kecke. 

Rosvalla är huvudarena, men även Oxelösund blir viktigt för – inte minst de Sörmländska lagen.Det nya sportboendet Campox på Ramdalens IP är det redan bokat av sörmländska lag för tävlingarna både 2021 och 2022. 

– I år bytte vi ut golvet i sporthallen vilket nu möjliggör att matcherna kan spelas även här i Oxelösund, säger Anders Magnusson. 

Medarrangörer är Nyköpings kommun, Nyköpings arenor, Mötesplats Nyköping – och även Oxelösunds kommun. Kuststadens KS-ordförande, Catharina Fredriksson (S), är mycket glad för det:

– Att öka intresset för idrott och hälsa är ett av Oxelösunds kommuns mål och det här är dessutom ett mycket bra samarbete mellan kommunerna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!