IFK Gnesta föll knappt mot topplag

IFK Gnesta tappade till sist den jämna matchen i innebandyettan. Det blev 6–4 till gästande topplaget från Rosersberg.

Jens Karlsson-Lindblom fanns med bakom både 1–0 och 2–1. Men varje gång nykomlingen IFK Gnesta högg så hade topplaget Rosersberg svar på tal.

Innebandy2019-12-01 10:05

IFK Gnesta visade i alla fall att laget ÄR svårspelat hemma i den trånga Frejahallen. Nu var dessutom backen och förra säsongens kapten, Mattias Jansson, tillbaka.

Det blev också en jämn match, vilket skottstatistiken 6–6 och 5–5 i de bägge första perioderna skvallrar om.

Men hela tiden nykomlingen IFK Gnesta tog kommandot i början hade Rosersbergs IK ett snabbt svar. Jens Karlsson-Lindblom gav hemmalaget ledningen efter assist från Felix Rosander efter 8.47. Kvitterat en och en halv  minut senare.

Jonathan Neander gjorde 2–1 efter dryga kvarten, den här gången var det assist från Karlsson-Lindblom. Och när gästernas duktige Adam Hellström dessutom åkte ut strax därefter fanns det läge till ett ryck.

Men i stället var det Rosersberg som gjorde mål med en man mindre – och det givetvis INTE bra om man ska vinna matcher på den här nivån. Väl inne på planen gjorde dessutom Hellström mål.

Så i stället för 3–1 på tavlan i Frejahallen in i första pausvilan var det desto tyngre 2–3. Blott 16-årige Gnestaspelaren Ahmed Daklallah kvitterade, men Hellström hade svar där också.

Alexander Eriksson kvitterade, andra assisten i rad för Daniel Johansson, och ändå 4–4 in i andra pausen. Men Albin Schulat fick göra ett tidigt mål i tredje och gästerna kunde spela på det.

Rosersberg hade tre bärande tvåmålsskyttar i form av Adam Hellström, Victor Levén samt 17-åringen Albin Schulat och finns just över kvalstreck uppåt medan Gnesta är tia i tabellen, vilket är lika med närmast under strecket.