IFK Gnesta framme vid milstolpe

Gnesta är redo att testa sina nykomlingsvingar i division 1. "Ett historiskt intåg", säger Fredrik Larsson inför seriepremiären.

Fredrik Larsson ser fram emot lördagens seriepremiär i division 1.

Fredrik Larsson ser fram emot lördagens seriepremiär i division 1.

Foto: Magnus Grimstedt

Innebandy2019-09-26 22:16

 –  Och det är jävligt kul att vara med om detta, fortsätter forwarden inför lördagsmatchen.

Det blir att ta tjuren vid hornen direkt också. Värmdö, en (1) poäng från serieseger i division 1 mellersta Svealand senast, gästar Frejahallen. Eller är det rentav topptippade Värmdö som får ta tjuren vid hornen direkt när de besöker svårspelade Frejahallen?

– Stockholmslagen har, till skillnad från FBC Nyköping, Katrineholm och såna lag, ingen aning om vad som väntar. Det kommer nog vara kö utanför "Freja" en timme innan precis som alltid, säger Fredrik inför lördagshöjdaren.

Ny huvudtränare är Patrick Johansson, och därmed en del nytt att ta in för spelargruppen.  

– "Putte" kommer med ett nytt spelsystem som jag tror mycket på. Det är fart, fart, fart och tydlighet i allt vi gör som gäller, beskriver Fredrik.

Målsättning? 

– Sett till senaste åren så ska 22–24 poäng räcka. Så någonstans där...

Lagbygget utgörs till stor del av en närproducerad, samspelt grupp som varit med på resan mot division 1. Kryddat med ett par nyförvärv.

– Man känner verkligen kämpaglöden och ser ögonen på killarna... och det är vår stora styrka, vi gör allt för varandra tills domaren blåser. Vi behöver vilja lite, lite mer än motståndarna.

Upp till bevis, IFK Gnesta.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!