Ingen tung förlust för IFK Gnesta

IFK Gnesta gjorde visserligen sex mål mot Järfälla IBK i lördagens division 1-möte, men tappade ändå trepoängaren. Slutresultatet på hemmaplan blev 6-11.

Daniel Johansson får beröm av IFK Gnesta-tränaren efter matchen. "Det märks att han har spelrutin från högre serier. Det är inte många som kan rå på honom" säger Patrick Johansson.

Daniel Johansson får beröm av IFK Gnesta-tränaren efter matchen. "Det märks att han har spelrutin från högre serier. Det är inte många som kan rå på honom" säger Patrick Johansson.

Foto: Jens Alvin

Innebandy2019-10-27 15:23

– Vi genomförde en hyfsat bra match, säger IFK-tränaren Patrick Johansson och fortsätter. 

– Det här är ändå ett lag som slåss om en toppfyraplats i tabellen så de är lite vassare i vissa situationer. 

Tränaren säger att Järfällaspelarna individuellt är lite smartare än hans egna killar.

– 97 procent av vårt lag har ju inte spelat på den här nivån tidigare så det är klart att det märks. Järfällaspelarna lurade våra spelare i en mot en situationer, de var lite hetare och lite tyngre framför mål och det var därför de fick in till synes enklare mål, säger Patrick.

Att IFK Gnesta ganska direkt hamnade i ett 0-2-underläge stökade till det hela också. 

– Men jämfört med Tyresö- och Värmdömatchen så tappade vi inte huvudet i den här. Vi höll oss coola och fortsatte spela efter vår plan. Där har vi verkligen utvecklat oss.

Patrick påpekar att man under de sex första matcherna mött fyra av de tilltänkta topplagen. 

Och ni gjorde ändå sex mål i den här matchen.

– Ja, jag är jättenöjd med det anfallsspel vi presterar. I nästa match möter vi Farsta och i matchen efteråt Rotebro och det är där vi ska plocka poäng.

Henrik Gustavsson fanns inte på planen för Gnesta. Hans knä svullnade upp i mötet mot Tyresö så han fick vila förra veckan.

– Men vi ska se om han inte kan börja träna lätt den här veckan. Leo Åhamn, som haft problem med baksidan av låret, är på väg tillbaka också. Får se om han kan göra ett kortare inhopp i nästa match.

IFK Gnesta-Järfälla 6-11

Målen IFK Gnesta: Fredrik Larsson (1-3), Jonathan Neander (2-5), Kim Olausson (3-5), Daniel Johansson (5-11), Alex Olausson (6-11).

Skott:  18-28 (6-8, 4-9, 8-11)

Utvisningar, Gnesta:  1x2 minuter.

Publik: 171.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!