Trosa Edanö gillar att slå ut underläge – Onyx taggat

Trosa Edanö och Onyx har kommit ett steg närmare spel i division 1. Inför nästa playoff-serie ställs de två konkurrenterna mot varandra, gissa om det kommer att gå hett till.

Trosa Edanös och Onyx lagkaptener tycker till inför den andra playoffserien. Emil Söderström och John Gustavsson ser fram emot den och tror att torsdagens och söndagens matcher kommer att bli tajta.

Trosa Edanös och Onyx lagkaptener tycker till inför den andra playoffserien. Emil Söderström och John Gustavsson ser fram emot den och tror att torsdagens och söndagens matcher kommer att bli tajta.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Innebandy2024-03-20 18:44

Första matchen är nu på torsdag. Den spelas i Vagnhärad. Returmöte söndag på Rosvalla.

Hur har ni laddat om efter helgens seger i playoff 1?

John Gustavsson, Onyx: – Det är bara att försök stänga Gnestaserien. Vi har pratat om det i laget, vad vi gjorde bra och vad vi gjorde mindre bra. Vi hade träning i måndags och har en lättare i dag, man ska inte försöka bryta rutiner så mycket, inte övertänka.

Emil Söderström, Trosa Edanö: – Vi har haft lite otur med sjukdomar de senaste dagarna så det har kanske inte varit en optimal uppladdning. Det var en lugn tisdagsträning och så hoppas vi alla är friska till matchen.

Vad talar för er?

John Gustavsson, Onyx: – Jag tycker att vi är ett jävligt starkt lag över tre femmor. Vi är jämna. Och sen visade vi mot Gnesta att vi aldrig ger upp även om det är motigt.

Emil Söderström, Trosa Edanö: – Vi kan spela helt utan press. Det är Onyx som har sagt utåt att de ska ta klivet uppåt, att de är för bra för division 2, vi kan spela lite avslappnat. Vi vet att vi är ett duktigt lag och vi vet att de är ett duktigt lag. Vi gjorde mest mål i serien och det är kanske det som fäller avgörandet.

undefined
Onyx lagkapten John Gustavsson efter ett lyckat anfall i ett av mötena mot Trosa Edanö den här säsongen.

Båda lagen fick jobbiga returmatcher i den första playoffserien.

– Ja, vi fick inte den bästa starten och Gnesta gjorde det jättebra i båda matcher. De störde oss mycket, säger John Gustavsson.

– Det blir tajta matcher och det är alltid svårt att vinna den första. Att det är två möten istället för tre gör att det blir tajt, lite mer avvaktande spel, säger Emil Söderström.

Vad är motståndarnas styrkor?

John Gustavsson, Onyx: – Trosa är ett väldigt offensivt starkt lag. De tycker om att skapa lite kaos och göra det jobbigt för motståndarna. Vi har spelat två väldigt jämna matcher mot dem i serien.

undefined
Trosa Edanös lagkapten Emil Söderström grattar sina spelare efter ett mål i derbyt mot Onyx säsongen som gått.

Emil Söderström, Trosa Edanö: – De har fått ihop ett jättebra kollektivt lag, som har släppt in minst mål. Och det är tufft att möta deras man-man-försvar. De har fått ihop gruppen och har ett bra grundspel.

Playoff 2 börjar i Hedebyhallen. En kompakt arena där publiken kommer nära. Det lär bli utsålt.

– Det kan vara en fördel men när det är så här tajta matcher så är det kanske en ytterst liten detalj. Inställningen kommer att avgöra, säger Emil Söderström.

John Gustavsson i Onyx tror inte att hans lag kommer att påverkas så mycket.

– Jag har hört att det ska komma mycket folk från Nyköping också, säger han.

Båda matcherna sänds live på sn.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!