Lugn försäsong - nu är FBC redo på allvar

På lördag drar division 1 igång för FBC Nyköpings damer. I fjol kvalade laget till allsvenskan, i år hoppas man vinna serien igen.

Så här glada var FBC:s damlag när de i våras blev klara för kval till allsvenskan. Men det blev ingen uppflyttning och nu måste man försöka vinna serien igen.

Så här glada var FBC:s damlag när de i våras blev klara för kval till allsvenskan. Men det blev ingen uppflyttning och nu måste man försöka vinna serien igen.

Foto: Peter Sonander

Innebandy2019-09-27 12:00

Försäsongen har varit lite annorlunda i år. Laget stod länge utan tränare innan Lucas Öijvall och tidigare spelaren Matilda Andersson hoppade in. 

– Det har varit ett ganska lugnt upplägg, säger Anna Duseng, som egentligen gillar det.

Förra säsongen blev förstörd för hennes del på grund av en knäskada (främre korsbandet) och hon gjorde comeback först mot slutet.

– Jag har rehabat och så spelar jag med robotskydd, men jag är inte alls i sådan form som jag var innan skadan, säger hon.

Målsättningen är än så länge lite diffus, även om man siktar mot serieseger.

– Laget har tappat några startspelare från ifjol så det är klart att det kommer att göra skillnad. Vi har en ganska tunn trupp också så blir det några skador eller folk som måste jobba så är det snabbt bara 13 tjejer på planen, säger Lucas.

Så värst länge till kanske han inte behöver ha ansvaret för laget.

– Det dök upp en tränare i veckan faktiskt som var intresserad. Någon som var utanför vår radar. Han kommer från Småland och har bland annat tränat Sirius i Uppsala och Örebro.

FBC startar hemma mot Linköpings Universitet på lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!