Många mål när FBC vann hemma

Två mål och två assist, Cornelia Ceders comeback i FBC Nyköping blev en liten succé och hon belönades också av lagkompisarna med den orangatröjan efter 8-5-vinsten mot Svärtinge.

Cornelia Ceder (nummer 17) är tillbaka i matchform igen. Stod för två mål och två assist mot Svärtinge.

Innebandy2019-10-26 15:03

– Varför jag fick den? För att jag varit skadad ett tag....och gjorde en bra match, säger Cornelia och skrattar.

De var mycket leenden i matchen faktiskt. När Josefin Dahlander tacklades ned under den andra perioden och lagkompisarna fick lägga en ispåse på rumpan, skrattades det.

När målvakten Ida Syrjänen ställdes öga mot öga med en av Svärtinges vassaste spelare, Sofia Haglund, när domaren blåst straff - ja då skrattades det också, även om hon släppte in bollen.

Kanske var det för att hemmalaget hade en komfortabel ledning efter den första perioden. Då ledde man nämligen med 4-1. I den andra däremot blev det problem.

– Det kändes som om de satte lite mer press, men det kändes samtidigt som om vi tappade lite också. Och vi tappade huvudet lite när de började göra mål. Det kändes mer köttigt, säger Cornelia, som alltså gjorde sin första match den här säsongen efter en knäskada.

– Det är menisken. Den har inte gått sönder, men varit överansträngd.

Gästerna gjorde 4-2 i mittperioden och just då kändes det som om FBC trampade i gungfly. En jätteräddning av Ida och sedan 5-2-målet av Cornelia gjorde att allt kändes lättare.

– Jag tyckte aldrig att det kändes helt säkert. En av deras femmor är jättebra, många SSL-spelare, och det kändes som om de körde hela tiden. Men Ida räddade oss många gånger i dag, annars hade det varit många fler mål till dom.

Den sista perioden innehöll många avbrott och utvisningar, samt många mål. Tre för FBC och två för Svärtinge.

Ida Syrjänen storspelade i målet. Släppte visserligen in fem mål, men räddade många bollar också.
FBC-Svärtinge 8-5

Målen: 1-0 (02.11) Julia Sköld, 2-0 (9.04) Stephanie Frögren-Sjöström, 3-0 (11.01) Frögren-Sjöström, 4-0 (12.44) Anna Duseng PP1, 4-1 (19.26) Malin Gustafsson, 4-2 (26.54) Sofia Haglund, 5-2 (32.13) Cornelia Ceder, 5-3 (41.15) Malin Gustafsson PP1, 6-3 (41.51) Sofia Mild, 6-4 (52.33) Linn Kjellquist, 7-4 (53.03) Sofia Mild, 8-4 (53.23) Cornelia Ceder, 8-5 (54.49) Sofia Haglund straff.

Skott: 30-31 (15-8, 7-9, 8-14).

Utvisningar, FBC: 2x2 min. S: 3x2 min.