Egentligen är det allas önskan att den inte behövs. Att föreningarna, spelarna och ibland också målsmän, har en så bra dialog att alla kommer överens vid klubbyten.
Så är det oftast, trots att det i distriktets drygt 20 föreningar gjordes över 100 övergångar med spelare 16 år och yngre för två säsonger sedan. I snitt fem per förening.
Men det finns också undantag.
– De fyra senaste åren har vi sjunkande licenssiffror. Och i innebandyn är alla spelare licensierade, från sex år när man börjar spela sammandrag. Det är en klart oroande utveckling och vi hade ett fall med ett flicklag för några år sedan där en förening värvade tre spelare. Då blev det bara nio spelare kvar i den andra klubben som sedan fick lägga ned.
Det är sådana konsekvenser han hoppas ska undvikas i framtiden. Så även om det mest handlar om självklarheter, säger Jan Berg att alla punkter var lika svåra att formulera när policyn skulle sättas på pränt.
– Därför att vi inte har juridiska möjligheter att tvinga någon att skriva under dokumentet.
Men när han föredrog policyn vid förbundets årsmöte var det ingen förening som var emot policyn som innehåller råd och en checklista att följa vid övergångar.
– Det kommer att ta ett tag innan policyn sätter sig. Men om alla bara följer den hoppas jag på en bättre dialog mellan alla inblandade. För vi är inte ute efter att stoppa någon. Det här är ett förebyggande dokument som handlar om respekt och förståelse för de följder värvningar kan få, säger Jan Berg.