Ny sportchef och huvudtränare ska ta Onyx framåt efter skandalen

Det händer grejer inom Onyx herrverksamhet – ny sportchef, ny huvudtränare och nyförvärv. Men i övrigt är truppen så gott som intakt.

Anton Kviby och Peder Hägg har fått varsin ny tung position inom Onyx innebandy.

Anton Kviby och Peder Hägg har fått varsin ny tung position inom Onyx innebandy.

Foto: Jacob Hede

Innebandy2024-07-12 18:43

Nyheten i korthet

  • Onyx herrlag har presenterat sina nya lagledare: Peder Hägg som huvudtränare och Anton Kviby som sportchef. Båda har tidigare varit involverade i klubben.
  • Hägg assisterade tidigare Jonas Boväng, som lämnade sitt uppdrag efter att ha skickat olämpliga meddelanden till flera tjejer i klubben.
  • Inför nästa säsong har Onyx också värvat Melker Isaksson från Solfjäderstaden, en offensiv spelare som gjorde 42 poäng förra säsongen.

Onyx nya huvudtränare på herrsidan heter Peder Hägg. Tidigare var han klubbens elitutvecklare och assisterande tränare till Jonas Boväng, som abrupt lämnade sitt uppdrag efter att ha skickat "mycket olämpliga meddelanden" till flera tjejer i klubben, vilket SN rapporterat om.

Onyx har även anställt en ny sportchef för herrsidan. Anton Kviby, 29 år, tillträdde för två veckor sedan. Den nya sportchefen är vid sidan av innebandyn lärare på en anpassad skola och var tidigare medlem i klubbstyrelsen. Han är gift och har ett barn.

– Jag valde att lämna styrelsen och ta detta uppdrag istället eftersom jag brinner mer för själva sporten än för styrelsefrågor, säger han.

Det första stora beslutet under Kvibys ledning är tillsättningen av Peder Hägg som huvudtränare.

undefined
Tidigare i sommar presenterade Onyx innebandy Anton Kviby som ny sportchef på herrsidan.
undefined
Peder Hägg blir ny huvudtränare för Onyx herrlag. Han tar över efter att ha varit elituttvecklare och assisterande tränare till Jonas Boväng under föregående säsong.

– Det är ett beslut jag och klubben tror på till tusen procent. Han är en innebandynörd ut i fingerspetsarna. Grabbarna i laget är helt ombord och känner ju honom väl redan. Dessutom var det faktiskt mycket av hans innebandy vi spelade förra säsongen när vi tog oss upp, säger Kviby.

Efter att ha varit nere i division 2 föregående säsong har Onyx herrlag återigen tagit sig upp till division 1 inför spelåret 24/25.

– Innan vi åkte ner värvade vi mycket talang utifrån. Nere i tvåan satsade vi istället mycket på egen talang och utvecklade de spelare vi hade i klubben. Det har vi lyckats bra med och de är redo för ettan nu. Truppen är i princip intakt – nästan alla är kvar, säger Kviby.

undefined
Onyx trupp förblir i princip intakt sedan kvalet upp till division 1.

Därför är målsättningen tydlig inför kommande säsong.

– Vi ska absolut inte åka ner igen, det är solklart. Vinner vi mycket i början kan målsättningen rent av bli att ta oss uppåt i seriesystemet istället, säger nye sportchefen.

Laget har även gjort en ny värvning. På Instagram skriver klubben att de knutit till sig "en offensiv spelare med splitvision och näsa för mål där han föregående säsong gjorde 42 poäng."

– Vi plockade in Melker Isaksson från Solfjäderstaden. Han spelade bra mot oss i kvalet när vi möttes sist. Det är en bra spelare som ville flytta till oss, säger Anton Kviby.

undefined
Melker Isaksson ansluter till Onyx från Solfjäderstaden Innebandy.

Han ansluter till en klubb som efter en rent sportsligt väl utförd fjolårssäsong blickar framåt och uppåt. Anledningarna bakom Jonas Bovängs avslutade uppdrag innebar en jobbig tid för alla inblandade.

– Det är klart att det ställde till det, och det har varit jobbigt för alla berörda. Nu blickar vi framåt och tror stenhårt på klubbens framtid, avslutar Anton Kviby.

undefined
Tidigare Onyx-tränaren Jonas Boväng (till vänster) och Peder Hägg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!