Trosa Edanö vann derbyt i JAS-slutspelet

Trosa Edanö är en bit på väg i JAS-slutspelet. Under fredagskvällen vann man mötet mot Onyx med 5–3.

Love Lövbom gjorde två mål för Trosa Edanö under fredagskvällen.

Innebandy2023-03-10 21:36

Hemmalaget började bäst i derby, men det var först i den tolfte minuten man lyckades få hål på nollan.

Christoffer Höglund stod för målet.

Kvitteringen kom fem minuter senare och det var en annan Christofer som stod för det målet, Berggren i efternamn. Han slog in bollen på retur från målvakten.

Dessförinnan hade Trosa Edanö haft ett jätteläge, men man missade kassen.

Det här var det första steget mot den stora Innebandyfesten för de båda lagen och ett prestigemöte.

Under säsongen som gått har de mötts två gånger tidigare. Trosa Edanö hade vunnit med 5–4 borta och fått 6–6 hemma, kvitteringen sköts i mål två sekunder från slutet. Men båda lagen hamnade i varje fall ovanför playoffstrecket och det var därför man möttes under fredagskvällen.

Den andra perioden hann inte bli mer än fyra minuter gammal innan Oscar Snell gjorde 2–1 till Trosa Edanö. Både Oscar och Christoffer slutade högt upp i seriens poängliga. Femma och sju närmare bestämt. Christoffer med 25 gjorda mål.

Onyx hade tre spelare på de fyra första platserna i samma liga. De hade tillsammans gjort över 100 poäng. Effektivast hade Jacob Hamberg varit med 31 mål.

I fredagens möte var det Trosa Edanö som fortsatte med målskyttet. Sex minuter in på den andra perioden Love Lövbom 3–1. Ett långskott av samme Love gav hemmalaget en riktigt betryggande ledning. Onyx begärde i det läget av matchen timeout.

Två minuter in på den sista perioden försökte Onyx börja en upphämtning. På nytt var det Berggren som var sist på bollen vid 4–2. Gästerna fick sedan direkt chansen att öka på målskörden då de fick spela i numerärt överläge i två minuter. Men Trosa Edanö spelade bra boxplay och undanröjde det hotet.

I den åttonde minuten dömde domarna straff för hemmalaget och när Liam Radloff satte 5–2 i burgaveln var matchen i stort sett över.

Viggo Lysell snyggade till siffrorna något med drygt fyra minuter kvar att spela och Onyx försökte pressa sig fram till en kvittering genom att plocka ut målvakten på slutet, men det fungerade inte.