Trosa Edanö vill stöka till det för FBC

Två lokala fullpoängare ska göra upp. "Det blir nog hett", tror FBC Nyköpings Rabi Kahlaji inför mötet med Trosa Edanö.

FBC Nyköpings spetsforward Rabi Kahlaji vet onekligen var motståndarmålet är beläget. Serieledaren ställs under söndagen mot serietvåan Trosa Edanö – båda lagen med full pott så här långt.

FBC Nyköpings spetsforward Rabi Kahlaji vet onekligen var motståndarmålet är beläget. Serieledaren ställs under söndagen mot serietvåan Trosa Edanö – båda lagen med full pott så här långt.

Foto: Jens Alvin

Innebandy2019-10-25 18:30

Nyköpingslaget har kvalat mot division 1 vid två tillfällen men inte lyckats ta klivet.
– Det vore kul för innebandyn i Nyköping med ett lag i allsvenskan – om Onyx håller sig kvar där – och ett i division 1. Ha lite mer konkurrens, säger den rutinerade FBC-forwarden.
Han hymlar inte heller den här säsongen med att han och lagkamraterna kallt räknar med kval uppåt efter nyår. Det ingår dock inte i några uttalade kalkyler att ta klivet upp.
– Framför allt vill vi att det ska vara kul att komma och träna och spela. Har man det brukar resten kunna komma. Vi kan spela avslappnat och utan press.
Trosa Edanö har haft några kämpiga säsonger men har inlett denna desto bättre med full pott efter sina tre första matcher. Ny i ledarstaben är Björn Rådberg – Rabis gamle tränare från juniortiden i Balrog.
– Han står bara på sin vänsterkant och avslutar. Det kan ju gubbar i min ålder också göra, skrattar Björn. 
Serieettan FBC Nyköping i ett kommunderby på bortaplan blir hur som helst ett tydligt test på var Trosa Edanö står i dagsläget.
– Seriens bästa lag på pappret. Det vore kul att sätta lite käppar i hjulen för dem. Vi försöker omvandla de insläppta målen från förra säsongen till plusmål – så får vi se om det ger oss mer poäng.
Bra har det onekligen börjat.
– Vi har ju redan en (1) poäng mer än hela förra säsongen, påpekar Rådberg.
Apropå poäng så är FBC:s toppvärvning från Onyx, Christoffer Ekstrand, hittills poängbäst i hela serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!