Ingen övertygande seger för Gnesta

Toppsiktande IFK Gnesta motsvarade inte riktigt förväntningarna i bortamatchen mot Kolpenäs IBF.

INNEBANDYTVÅAN2013-12-08 20:12

IFK vann med 8–5 mot jumbon, men kan betydligt bättre.

– Det enda vi kan glädja oss åt var att det blev tre poäng och att det äntligen släppte i powerplay med tre fullträffar där, säger IFK-tränaren Mikael Åhlund.

Det blev tre knappa periodvinster för IFK med i följd 1–0, 3–2, 4–3. Ingen urladdning som man hade hoppats på mot nollpoängaren.

– Egentligen var det en "skitmatch". Jag vet att alla kan klart bättre. Det måste vi snarast visa, om vi vill nå toppen, deklarerar Åhlund bestämt.

IFK hade stor övervikt i bollinnehav matchen igenom, men visade inte förmågan att omsätta detta i farliga avslut och viktiga fullträffar.

– Det blir lite nervöst, när motståndarna gör några mål. Då inträder ibland rädslan att förlora i stället för säkerheten att vinna säkert, menar IFK-tränaren.

Det ska sägas att Gnesta saknade sex–sju man av olika anledningar. Detta påverkade insatsen, även om man har en ung, lovande, bred trupp.

Att fjolårstvåan har satsat på en tät och säker defensiv med minst insläppta mål av alla lagen har kanske inneburit att man inte kommit upp i full offensivt kapacitet ännu.

Gnestas fullträffar ombesörjdes av 16-årige Daniel Johansson 4 (3 i powerplay), Nicklas Rocklind, Sebastian Karlsson, Robert Svensson och Jens Karlsson-Lindblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!