Inspirerande Team 2022-start för Dennis och Alva

De bägge Nyköpings KK-kanotisterna Dennis Kernen och Alva Johansen har fått en jättechans då de ingår i SOK:s Team 2022. Redan ett första gemensamt tränings- och utbildningsläger på Playitas har gett mycket inspiration.

8 november 2018 17:08

NKK -kanotisterna åkte på torsdagen hem från en veckas träningsläger med Team 2022 och Sveriges Olympiska Kommitté på Fuerteventura, en vulkanö som tillhör Kanarieöarna dit det arrangeras träningsresor.

Det var ingen paddling på schemat, men Dennis och Alva kommer ändå hem med nya infallsvinklar och i samråd med tränare fått välja från ett smörgåsbord med cykling, simning, klättring, löpning, gym och mycket annat.

– Vi har kört ganska hårt och träningen har anpassats individuellt. Man kan lära sig väldigt mycket av varandra, så det här har verkligen varit inspirerande att träffa idrottare från de andra sporterna både under passen och vid sidan om. Vi har mycket att lära av varandra, säger Dennis Kernen.

Han har redan under sista säsongen som junior vid ett flertal tillfällen testat seniornivån och tycker på flera sätt att det känns bra att vara under SOK:s lupp redan nu.

– Absolut, både det och få ta del av SOK:s resurser med proffsiga träningsrådgivare, kostrådgivning och mycket annat. Det känns som en kickstart på försäsongsträningen, säger Dennis innan veckans sista pass som skulle bestå av teambuilding.

Det är sedan skidläger inbokat för Dennis och Alva innan de drar till Florida med resten av landslaget i februari för sex veckors paddling bland delfiner och alligatorer.

Med på lägret fanns även fysioterapeuter vilket var bra för Alva Johansen har haft lite ont i ryggen på sista tiden.

– Men jag har bra hjälp med det när man har varit här – plus att jag har vilat den delen som har gjort ont då vi inte har paddlat. Jag har anpassat mig och kört hårt ändå med sådant som inte är påfrestande för ryggen som simning, cykling, crossfit och även lite backlöpning. Jag har från dag till dag gjort upp individuella träningspass som passade mig, förklarar Alva.

Det måste vara inspirerande att finnas med i en sådan här ung elitgrupp?

– Ja, verkligen! På det här lägret var ju svensk ungdomselit från många olika sporter samlade på samma ställe; väldigt inspirerande och intressant att sätta sig in i andra sporter. Jag simmade med de simmare som var där och fick fina tekniktips. Dennis körde ett friidrottsinspirerat pass som han fick ny input från och så vidare. Det här var väldigt givande, säger Alva.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson