Internationell lycka för Sporrong och Ellmark

Nyköpingstjejerna Anna Sporrong och Nina Ellmark tävlade i söndags i världscupen ÖTILLÖ och hamnade på en andraplats. Nu har de tagit sig till VM-finalen i swimrun.

10 juli 2017 20:00

Under söndagen hölls swimrun tävling i schweiziska Engadin där 161 lag ställde upp. Ett lopp som bestod av drygt fyra mil löpning, sex kilometer simning och ungefär 1500 meter stigning. Ett lag som ställde upp i det tuffa loppet var Spiggen och Spättan, Anna Sporrong och Nina Ellmark från Nyköping. De gjorde bra ifrån sig, de tog silver i damklassen.

– Det var ett stabilt lopp, vi överträffade våra förväntningar. De kallade det för ett alpint swimrun med så höga stigningar. Det var otroligt vackert, jätterolig upplevelse, säger Anna Sporrong.

Nu är paret klart för VM-final i Stockholm som går av stapeln fjärde september. Där väntar ett ännu tuffare lopp. Det startar i Sandhamn och målgång på Utö. 75 kilometer totalt med 65 kilometer löpning och en mil simning, loppet kallas moder av alla swimrun lopp.

Men innan dess kommer Anna Sporrong och Nina Ellmark tävla på hemmaplan, i Nyköpings Swimrun den femte augusti. Efter förra årets lopp, då Nina vann och Anna kom tvåa, började de tävla tillsammans. Loppet i Nyköping är en sprintversion av swimrun, med andra ord ingen match för Spiggen och Spättan.

– Vi tvivlar inte på att vi klarar av det, sen är det bara frågan om vilka som är snabbast, säger Anna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten

Ämnen du kan följa