Albin redo för fortsättningen

Albin Ivarsson Hamberg har inte spelat på riktigt, som han säger, under en och en halv säsongen. Nu är han redo för comeback i Nyköpings SK. "Det känns jättekul" säger han inför lördagens premiär i fortsättningsserien.

Albin Ivarsson Hamberg i comebacken mot Hammarby förra säsongen 2018-2019, som var Gripens sista. Sedan dess har han kämpat för att ta sig tillbaka.

Albin Ivarsson Hamberg i comebacken mot Hammarby förra säsongen 2018-2019, som var Gripens sista. Sedan dess har han kämpat för att ta sig tillbaka.

Foto: Björn Andersson

Ishockey2019-12-27 19:40

Albin Ivarsson Hamberg erkänner att skaderesan varit jobbig och att han haft vissa funderingar på att sluta med hockey helt.

– Det vore kanske konstigt annars, säger han med ett torrt skratt.

Tacklingen han fick mot Vallentuna i början av oktober förra året gav honom dels en fraktur under knät, dels problem med knäleden. 

– Det värsta var kanske att när jag väl gått igenom all rehab och skulle köra igång igen så fungerade det inte. Smärtnivån var alldeles för hög.

Albin har gjort ett par inhopp i matcher under hösten, men säger att det inte fungerat ordentligt.

– Nu har jag varit borta i två månader och det känns mycket bättre. 

Hur var det med skruvarna som du skulle plocka bort från knät?

– Ja, ha ha,...det var magnetröntgenläkaren som trodde att det fanns några kvar, men det stämde inte. Det var lite struligt där.

Nu känner sig dock Albin redo för spel igen. Under lördagen startar fortsättningsserien och för NSK:s del väntar Forshaga på hemmais. Med nye tränaren Owe Holmgren vid rodret.

Hur var tiden med Fredrik Mälberg?

– Jag har ju inte varit med i laget så mycket nu i höst. Jag väljar att inte uttala mig.

Men hur är det med Owe som tränare då?

– Jag har haft honom både som junior och senior så jag känner honom väl. Jag gillar han sätt. Han är bra och tydlig. Han har en tydlig spelplan.

Det blev inget Allettanspel för NSK, men det tycker Albin nästan är lika bra.

– Rent spelmässigt hade vi inget att göra i Allettan, samtidigt tror jag att vi skulle ha spelat bättre där ändå, om vi hade hamnat där alltså. Men det kommer att bli bra med fortsättningsserien. Vi kommer att kunna spela ihop oss som lag och målet är att ta förstaplatsen och då når vi playoff ändå. 

Och de fyra långtidsskadade spelarna är alla på väg tillbaka. 

– Jag, målvakten Oskar (Malm) och Simon Rodling är ju alla på väg tillbaka nu och backen Emil Jakobsson är på gång. 

Blir det inget problem för egen del då, med knät och så?

– Nej, jag kör med ett knävärmeskydd men annars är det som vanligt. Jag kommer att kunna gå in i närkamperna och så, det enda är väl att man tappat lite under tiden man inte spelat.

Och du har inte ätit för mycket julmat?

– Ha, ha...första träningspasset var inte världens roligaste. Spyan fanns i halsen, men efter kvällens träningspass kommer det nog kännas bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!