Allettanchansen lever efter stark NSK-seger

Nyköpings SK hade hela sju spelare borta av olika orsaker och mötte ett Skövde med fyra femmor. Då vann NSK – kliniskt med 4–0.

Adam Hirsch inledde målskyttet för ett Nyköping som saknade sex spelare men gjorde en av höstens starkaste insatser borta mot Skövde.

Adam Hirsch inledde målskyttet för ett Nyköping som saknade sex spelare men gjorde en av höstens starkaste insatser borta mot Skövde.

Foto: Anders Nilsson

Ishockey2019-11-27 21:33

Anfallaren Adrian Elefalk, blixtlånades för en enda match från allsvenska Västervik. Han har gjort tretton SHL-matcher och tre poäng med Brynäs och även var klubbkompis med duktige NSK-backen Lucas Gustavsson i Brynäs J20-lag. 

Elefalk fanns med i förarbetet innan 0–1-målet som satte tonen för denna match. Nyköping var mera PÅ och efter tekningsvinst och rappt skott i stolpen skyfflade till sist Adam Hirsch in sitt sjunde mål i NSK-tröjan. 

För junioren Oliwer Stensson var det första A-lagsmålet efter att Oliver Ödman-Hadzinikolic snott åt sig pucken och skickat en rapp sidledspassning på bladet. Stenssons mål var kliniskt. 

Och Nyköping läste sönder Skövdes uppspel gång på gång, om än inte lika högt som den gången. Ett par lagstraff höll på att släppa in hemmalaget i matchen men Nyköping var helt enkelt bättre i både spelet fem mot fem och i powerplay. Helt logiskt när Johan Mörnsjö kunde knacka in en backhand – med lika god intensitet i Hadzinikolic passning.

Det slutade med tre minuter i powerplay efter matchstraff på Elefalk, men Daniel Fahlström som gjorde sin mest avslappnade match i höst hade sin nolla intakt. 

Och med Skövdes svåra program har faktiskt Nyköping – med ett mera överkomligt spelprogram kvar – en liten chans att få kampen om allettan att i alla fall leva ända in i sista omgången då Skövde har Lindlöven på bortais. Ett lag som kanske inte heller är klara då efter 3–4 hemma mot Mariestad på bortais och bara en på papperet enkel match kvar.

Karta: Skövde
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!