Axbom tillbaka - men NSK föll mot serieettan

Nyköping började matchen mot Mariestad bra och tog också ledningen. Sedan vaknade serieettan och gjorde fem raka mål. Matchen slutade 1-5.

Robin Axbom var tillbaka i Nyköpingströjan. Han styrde och ställde från backplats.

Ishockey2019-11-13 21:41

Om det var den hastiga flytten av matchen till lilla hallen som gjorde det ska vi kanske låta vara osagt. Men Nyköpings SK tog ett bastant grepp om händelserna i första perioden. Serieledande Mariestad hade fullt jobb med att freda sitt mål.

Matchen spelades i lilla hallen då den nylagsda isen i stora hallen inte höll måttet.

Man väntade på att hemmaledningen skulle komma redan i den första perioden. Robin Axbom, som blev spelklar på eftermiddagen, och direkt fick speltid låg bakom mycket. En härlig genomskärare till Oliver Hadzinikolic, som dock inte fick träff på pucken. Två rejäla skottlägen för egen del likaså. Vid det först gick klubban av, vid det andra tycktes pucken fasta i trafiken framför mål.

Den fullt rättvisa utdelningen kom istället i power play i den sjunde matchminuten av andra perioden. Hadzinikolic skickade från tekningscirkeln in pucken på mål. Där höll sig Christian Axelsson framme, 1–0.

Ett resultat med tanke på spel och chanser som nog borde varit mer.

Men där någonstans vände matchen. Mariestad som egentligen bara skapat en chans så långt kunde lite tursamt kvittera bara någon minut senare med ett backskott som i trafiken smet förbi Oscar Malm som var tillbaka i Nyköpingskassen efter sin fingerskada.

Gästerna utnyttjade sedan två onödiga och slarviga hemmautvisningar och kunde gå till andra periodpaus med 3–1-ledning. Om det inte var avgjort då så blev det så de två första minuterna av sista perioden. Efter dem stod det 1–5.