Brynäs förbjuder KHL-spelare

Brynäs förbjuder spelare som spelat i KHL efter säsongen 2021/2022 att representera klubben. Det beslutades på klubbens årsmöte.

Brynäs herrlag åkte förra säsongen ur SHL och kommer nästa säsong spela i hockeyallsvenskan.

Brynäs herrlag åkte förra säsongen ur SHL och kommer nästa säsong spela i hockeyallsvenskan.

Foto: Anders Wiklund/TT

Ishockey2023-06-20 11:58

Inför måndagens årsmöte föreslog en medlem att Brynäs inte ska skriva kontrakt med spelare och ledare som verkat i ryska ishockeyligan KHL efter krigsutbrottet den 24 februari 2022.

Den dåvarande styrelsen ställde sig bakom beslutet, men inför årsmötet kom man att ändra sig något och i stället föreslå att spelare som valt att fortsätta spel i KHL efter säsongen 2021/2022 inte ska vara välkomna.

"Datumet den 24:e februari medför i sig en del komplexitet då spelare och ledare inte bedömts ha haft en rimlig möjlighet att göra ett aktivt ställningstagande vid tidpunkten för, eller i direkt anslutning till, krigsutbrottet. Det blir också en svår situation att göra en gränsdragning under den säsongsavslutande delen för vad som kan anses vara en rimlig möjlighet", skrev styrelsen i ett förtydligande inför årsmötet.

Årsmötet gick sedan på styrelsens linje.

Detta betyder att spelare som målvakten Oscar Dansk, som har ett förflutet i Brynäs, skulle kunna spela i klubben i framtiden. Medan exempelvis backen Fredrik Claesson, som säsongen 2022/2023 spelade i CSKA Moskva, inte kan representera Brynäs.

I augusti förra året beslutade Svenska ishockeyförbundet att KHL-spelare inte var tillgängliga för svenska landslag tills vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!