Cometkarriär för Wille – med Sebastians hjälp

Comet Halden är tvåa i tabellen efter tolv (!) raka segrar. Tacka Nyköpingskombon William Lundsten och Sebastian Grönborg för det.

Nyköpingsmålvakten William Lundsten har tagit över som Comets förstemålvakt just nu – där både Haldenlaget och Wille tampas i toppen av tabellen respektive målvaktsligan.

Nyköpingsmålvakten William Lundsten har tagit över som Comets förstemålvakt just nu – där både Haldenlaget och Wille tampas i toppen av tabellen respektive målvaktsligan.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Ishockey2019-11-25 16:30

Nyköpingskillen Sebastian Grönborg är hockeyfostrad i Gnesta IK och Nyköpings Hockey – då med William Lundstens pappa Torleif som tränare. Grönborg hamnade via Hofors och collegehockey i USA som målvaktstränare i Halden.

– Efter beslutet om att lämna USA för att satsa på min familj har jag saknat det varje dag, att få jobba som målvaktstränare får avstånden att verka lite mindre, säger Grönborg.

När Lundsten kom till Comet inleddes ett succésamarbete mellan Nyköpingskillarna.

– Då var det självklart för mig att jag ville hjälpa William så mycket jag bara kan. Det är så roligt att se hur det ger resultat sedan vi började i september. Det att William nu är bäst i ligan är verkligen stort och jag är stolt över vad han får till. 

William kommer väldigt snart in på samarbetet med Sebastian när han ska förklara succé:

– Hela flytten har blivit en nystart för mig; nya miljöer, nya lag att möta allt är helt nytt. Det har gett extra boost. Sedan har jag aldrig känt mig så trygg i målet som nu med Sebastian, som jag kan bolla saker med före och efter matcher. Vi lägger upp en gameplan, som har fungerat väldigt bra.

Minst sagt. Efter en seg start där Haldenlaget tappade en del onödiga poäng är Comet plötsligt tvåa i tabellen efter att ha inkasserat smått osannolika 36 poäng av lika många möjliga under de senaste tolv matcherna 

– Jag har faktiskt inte hört nått om vi är nära klubbrekord, men det är också en sak att tänka bort. Vi måste bara tänka på att göra nästa match så bra som möjligt. Men det är klart, tolv segrar i rad har gett en fantastisk stämning i gruppen.

I och med att helgens hemmamatch mot starka motståndet Nidaros från Trondheim slutade 6–4 halkade William ner från förstaplatsen i den individuella målvaktsligan. Men det är tre målvakter som har ryckt över 91 procent och allt handlar ju om att vinna matcher åt klubben som har ett uttalat mål att nå högstaligan. Det gör Wille just nu.

– Jag lägger ingen energi på att kolla in stats och i matcherna är jag ganska bra på att ta det där det kommer. Det är bara nästa puck som gäller. Vi får absolut inte tro att vi är nått redan nu, bara köra match för match, byte för byte – annars kan det gå snabbt nedåt i hockey.

Men just nu måste du väl känna att det är svårt att göra mål på dig?

– Ja, lite så att det ska till något extra, ett misstag. Jag känner mig väldigt lugn och trygg på isen... 

Två unga Nyköpingskillar i succésamarbete. William Lundsten har Sebastian Grönborg som målvaktstränare.
Två unga Nyköpingskillar i succésamarbete. William Lundsten har Sebastian Grönborg som målvaktstränare.
Karta: Halden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!