Fredrik Mälberg: Vi vinner fullt rättvist

Nyköpings SK lärde sig av förlusten mot Köping i premiären. Nu stängde man hemmalagets vägar fram och vann bortamötet med uddamålet.

Nyköpings SK har nu fyra raka vinster i västra hockeyettan. Tränaren Fredrik Mälberg tyckte att segern i Köping på onsdagskvällen var rättvis.

Ishockey2019-11-06 22:30

– Ja, vi visste ju vad det var som vi gick på pumpen med i hemmapremiären mot Köping (övertidsförlust 2–3). Nu försökte vi stänga det och det tycker jag att vi lyckades med, säger NSK-tränaren Fredrik Mälberg.

Han konstaterade att matchledningen blev något försiktig från båda lagens sida.

– Det märktes att det var två lag i behov av poäng.

Han såg det snygga 2–2-målet med bara sju sekunder kvar av andra perioden som lite av en nyckel till trepoängaren. Nyköping fick powerplay med 17 sekunder kvar att spela av perioden. Christian Axelsson och Marcus Lindblom växelspelade framför mål innan den förstnämnde slog in pucken i öppet mål.

– Det är mentalt tungt att släppa in ett sådant mål, säger Mälberg.

Han fortsätter:

– I tredje tycker jag sedan att det är vi som går för det. Och vi gör två fina mål.

Köping som gärna bara låg och väntade på att få göra spelvändningar när motståndarna gått bort sig tvingades nu gå fram. Ett spel laget inte alls var lika vasst på.

– Jag tycker att vi stänger ner dem bra. Över tre perioder vinner vi fullt rättvist.

Mälberg höll med om att flera av målen hans manskap gjorde var riktigt snygga.

– Och vi skapar våra chanser själva.

Köpings reducering till 3–4 med knappa minuten kvar att spela sedan laget tagit ut målvakten tyckte NSK-tränaren var lite slarvigt att släppa in. Men något kvitteringsläge skapades aldrig.

Nyköping är därmed ny tabellsexa i division 1 västra. Det är tre poäng upp till Skövde på den sista allettanplatsen. Åtta omgångar återstår att spela.

– Det som skiljer den här matchen mot premiären mot Köping är att vi spelar mer vuxet nu.

Köping-Nyköping 3-4

Målen: 1–0 (24.49) Marcus Viitanen, 1–1 (28.11) Lucas Gustavsson (Johan Mörnsjö, Henrik Olsén), 2–1 (38.52) Anton Karlsson, 2–2 (39.53) Christian Axelsson (Marcus Lindblom, Adam Hirsch) PP1, 2–3 (43.08) Andreas Maier (Gustavsson, Lindblom), 2–4 (48.13) Adam Hirsch (Lindblom, Markus Magnusson) PP1, 3–4 (59.02) Johan Eek.

Skott: 39–28.

Utvisningar, K: 4x2 minuter. N: 1x2.

Domare: Niklas Johansson.