Gnesta IK får fortsätta jaga poäng

Gnesta IK lyckades inte ta några poäng mot Trångsund under fredagskvällen. Det blev till slut en 3-6-förlust.

Morgan Söderström.

Morgan Söderström.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Ishockey2019-10-04 22:10

Första säsongen i division 2 på ett tag har startat segt för Gnesta IK. Laget ligger sista efter tre omgångar utan några poäng.

I bortamötet mot Stockholmslaget Trångsund så började man målmässigt i underläge också, men Eddie Jinglöv såg till att GIK kvitterade dryga fyra minuter in i perioden. I de två sista minuterna innan pausvilan, så lyckades dock hemmalaget göra två mål, det ena i powerplay.

– Niclas Claesson hade ett ribbskott i powerplay ett tag innan och 2-1 där och det hade varit en helt annan match, säger tränaren Björn Carlsson, som i varje fall såg en ljusglimt i den här matchen.

– Vi har tränat grunder i spelet den här veckan och tanken var att vi skulle hålla ihop laget i mittzonen och det såg bättre ut i den här matchen än senast, men det finns mer att jobba på. Det var lite orättvist ändå i den första perioden. Vi kunde lika gärna ha haft 3-1 efter den.

Tränaren ger extra plus till Emil Karlsson i målet som höll laget kvar i matchen med ett par bra räddningar.

GIK jobbade på i den andra perioden och såg till att hålla nere siffrorna. Karl Larsson reducerade till 3-2 och Tony Lagerström gjorde så småningom även 4-3. 

Två mål av gästerna i den sista perioden gjorde dock att laget fick en tråkig hemresa.

–  Vi skulle ha haft en utvisning precis innan de gjorde 6-3, varför vi inte fick någon kunde domaren inte ge någon bra förklaring till. I stället fick de göra mål, säger Björn.

Vad ska du göra nu för att ändra trenden?

– Det är bara att pusha och utbilda. Några av killarna har inte spelat på den här nivån tidigare. Men det är kämpigt, vi är inte vana med att förlora. Jag tror ändå att vi kommer allt närmare en seger. Vi saknar två viktiga spelare i kväll; David Stråhle och Rasmus Ahlbom. I år har vi inte fått se bröderna tillsammans alls. 

Vad har hänt med David?

– Han fick en del tänder utslagna i måndags innan hemmapremiären. Nu har han en skena för att hålla de som är kvar på plats. Förhoppningsvis kan han spela nästa vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!