Gnesta IK fick problem mot Tumba

Efter fyra matcher utan förlust fick Gnesta IK problem mot topplaget, Tumba. Förlustsiffrorna blev 3-7.

Rasmus Ahlbom passade fram till Gnesta IK:s första mål mot Tumba.

Ishockey2019-10-29 22:00

Gnesta IK hade två vinster och två enpoängare innan mötet med Tumba. Laget fick också en bra start på matchen.

Efter dryga åtta och en halv minutsspel så ledde laget på bortais med 2-0 efter mål av Tony Lagerström och Victor Groth. Sedan började hemmalaget trampa igång sitt spel. Ett 2-0-överläge vändes strax efter den första periodpausen till 2-2 och innan perioden var till ända så hade laget gjort ytterligare fyra mål.

– Vi hade kontroll på matchen i den första perioden. Spelade tajt i mittzonen och lät dem inte kontra. Men i mittperioden var allt som bortblåst. Vi spelade naivt och tappade pucken och lät dem kontra, säger GIK-tränaren Björn Carlsson.

Gnesta hade redan förlorat mot Tumba två gånger den här säsongen.

– Så vi vet hur de spelar och vi hade pratat om deras kontringsspel innan, men ändå så går vi i deras fälla.

Vid ställningen 6-2, och efter att ha släppt in tre mål på tre minuter fick Emil Karlsson nog i GIK-kassen och in kom i stället Nicklas Filenius.

I den sista perioden fick Tumba tre utvisningar i följd och vid den tredje så lyckades GIK till slut få in en puck i kassen. Kevin Stråhle var sist på pucken och ställningen var 6-3 med en kvart kvar att spela. Men i stället för en upphämtningsrush kunde Tumba punktera matchen med ett shorthanded mål.

– Vi hade en styrning upp i ribban innan dess, och hade vi fått 6-4 så kunde det ha blivit nerv i matchen, säger Björn.

Positivt var dock att Marcus Ekstrand var på isen igen efter skadebekymmer. Han gick in i fjärdekedjan.

Tumba-GIK 7-3

Målen:  0-1 (6.09) Tony Lagerström PP1, 0-2 (8.35) Victor Groth, 1-2 (9.31) Emil Tikka, 2-2 (23.11) Charlie Siekkinen Lindeman PP1, 3-2 (32.10) Dennis Strand, 4-2 (33.59) Siekkinen Lindeman, 5-2 (34.34) Albin Steiner, 6-2 (35.04) Jesper Skogström, 6-3 (46.56) Kevin Stråhle PP1, 7-3 (59.23) Jesper Skogström.

Skott:  27-45 (10-16, 10-10, 7-19)

Utvisningar, T: 9x2 min. GIK: 6x2 min.

Domare: Robert Nordefjäll.