Gnesta IK förlorade hemmapremiären

GIK får vänta ett tag till på första seger i division 2. På tisdagen förlorade laget hemmapremiären mot Tumba med 3-8 (2-2, 1-3, 0-3).

Eddie Jinglöv jublar efter det GIK:s första mål i hemmapremiären. Han stod för assisten, Nicklas Claesson gjorde målet. Eddie gjorde sedan ett mål själv, lagets tredje.

Ishockey2019-10-01 21:30

Det gick snabbt i inledningen av den första hemmamatchen för Gnesta IK. Det dröjde enbart en minut innan gästerna gjort mål. Carl Wickman Brobergs skott tog högt upp i högerkrysset. Nio minuter senare kunde dock GIK kvittera genom Niclas Claesson i ett powerplay.

Tyvärr lyckades man sedan inte behålla målkänslan någon längre tid innan Tumba på nytt kunde ta ledningen på en halvkontring. Tur då att Victor Groth höll sig framme och kunde fixa 2–2 innan pausvilan.

– Spelmässigt var vi med bra då, men det såg inte bra ut. Vi pratade i pausen om att vi skulle tajta till det i mittzonen, för de spelade igenom oss för enkelt, men det lyckades vi inte med i varken andra eller tredje perioden, säger GIK-tränaren Björn Carlsson.

I mittperioden ökade Tumba på sin ledning med två mål på drygt 25 sekunder innan Eddie Jinglöv reducerade  till 3–4. Emil Tikka såg till att Tumba hade ett tvåmålsövertag innan den andra pausen. Då hade GIK haft ett ypperligt läge att komma i kapp med tanke på att Tumba fått tre man utvisade inom loppet av två minuter.

– Vi skapade ingenting, efter det tappade vi fokus och ork.

På en och en halv minut i inledningen av den sista perioden utökade Tumba sin ledning till 7–3. När sedan hemmalaget fick tre utvisningar i följd, varav Niclas Claesson fick 2+2, så var matchen körd.

– Mentalt är vi kvar i division 3 och 4, när vi kunde göra tolv mål framåt utan att behöva tänka på det taktiska. Nu slarvar vi alldeles för mycket, säger tränaren.

Första målet i den nymålade hallen. Niclas Claesson gjorde första målet för GIK.