Gnesta knep första segern för säsongen

Gnesta hade inför fredagens match gått sex matcher utan vinst. Fyra förluster och två raka övertidsförluster innan Sörmlandsmötet med Åker/Strängnäs på hemmaplan, där man tog en efterlängtad seger.

Det blev en efterlängtad seger för Gnesta i Sörmlandsderbyt mot Åker/Strängnäs.

Ishockey2019-10-18 21:00

Matchen inleddes med en mållös första period. Ungefär halva matchen hann spelas innan matchens första mål kom, då var det Gnestas Rasmus Johansson som spräckte nollan. 1–0-ledningen tog Gnesta med sig till starten av den tredje perioden.

Men dryga sex minuter in i den avslutande tredjedelen kunde Åker/Strängnäs kvittera genom Mattias Näslund i powerplay. Däremot var Gnesta snabba med en replik, två minuter senare gav David Stråhle hemmalaget ledningen igen, det också i numerärt överläge. Med tre sekunder kvar var det samma Stråhle som fastställde slutresultatet till 3–1.

Därmed var säsongens första vinst ett faktum vilket gör att Gnesta lyfter från jumboplatsen.