Holmberg tränar Nyköpings SK:s A-lag

Nyköpings SK:s juniortränare Owe Holmberg får förtroendet att fortsätta i representationslaget i västra hockeyettan.

Owe Holmberg, som tränat NSK:s J20-lag, tar över tränarrollen även för A-laget.

Owe Holmberg, som tränat NSK:s J20-lag, tar över tränarrollen även för A-laget.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Ishockey2019-12-19 18:34

Magnus Eriksson i sportgruppen är nöjd och belåten med lösningen på flera sätt. 

– Owe har ju varit tillgänglig i och med att han redan är i föreningen som J20-tränare. På det sättet har det underlättat då det här behövts lösas med så kort varsel. 
Han har samtidigt koll på läget som blivit i föreningen, och kan med sin rutin tillföra en stabilitet efter det som varit på sistone, säger han. 
Har Owe hela tiden varit huvudspåret?
– Ja, det har han absolut varit. Sedan har vi förstås känt till Lennys (Eriksson) situation också.
Det bekräftas att dialog fördes med Lenny Eriksson, men det blev för krångligt att lösa då den före detta succécoachen i Nyköpings Hockey bland annat har lön från Kalmar, som han gick skilda vägar med. I och med att rutinerade Holmberg tar ett permanent kliv från J20 upp till representationslag i NSK finns en tränarlucka att fylla hos de förstnämnda.
– Vi jobbar på en lösning där och den kommer vi att hitta, försäkrar Eriksson.   
Gällande spelartruppen lutar det inte mot några nya namn. NSK:s säsong hittills har kantats av skador, sjukdomar och ett par avhopp – men på den fronten börjar det ljusna.  

– Nu är Albin (Ivarsson Hamberg, forward) och Rodling (Simon, forward) tillbaka och kör igen – och Emil (Jakobsson, back) är också på väg tillbaka. Så vi ska kunna ha fyra kedjor framöver.
På väg bort är dock en annan spelare.
– Det var efter en överenskommelse med Fredrik (Mälberg, tidigare tränare och sportchef). Spelaren har inte gjort klart med en ny klubb än och det är lite därför vi inte gått ut med det än – men han har inte varit med de tre–fyra sista matcherna i grundserien, så på det sättet blir det ju ingen skillnad när nästa serie drar igång, säger Magnus.
Centern Henrik Olsén, som värvades in under sensommaren, har saknats de senaste matcherna och förefaller vara spelaren ifråga. Backen Markus Magnusson och forwarden Viktor Jörnevik har, som vi berättat tidigare, tagit uppehåll på obestämd tid av personliga skäl och kommer inte att återvända. I alla fall inte denna säsong. Södertäljelånet Nils Rygaard är avstängd de två första matcherna i fortsättningsserien – men ska vara tillgänglig till den 10 januari. Åtminstone till att börja med. 
– Därefter får vi kolla med SSK, säger Eriksson.
Owe Holmberg, som SN sökte under torsdagskvällen, och hans Nyköpings SK inleder fortsättningsserien den 28 december hemma mot Forshaga. 

Owe Holmberg stod i båset mot Surahammar och får förtroendet att fortsätta.
Owe Holmberg stod i båset mot Surahammar och får förtroendet att fortsätta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!