Iisakka fick fart på förstakedjan till NSK-familjedagen

Olli Iisakka inledde i källaren efter långt uppehåll. Men i måstematcherna mot toppkonkurrenterna har finländaren fått i gång Nyköpings SK:s förstakedja – och det är serieledning inför fredagens Familjedag.

Olli Iisakka har bra fart och kraft och har gjort att kedjan med en annan vass skridskoåkare, John Moberg Forslund, samt spelskicklige centern Albin Ivarsson Hamberg har höjt produktionen.

Olli Iisakka har bra fart och kraft och har gjort att kedjan med en annan vass skridskoåkare, John Moberg Forslund, samt spelskicklige centern Albin Ivarsson Hamberg har höjt produktionen.

Foto: Tomas Larsson

Ishockey2021-02-11 20:30

Familjedagen har ända sedan division 2-tiden samlat upp emot 3000 åskådare, någon gång till och med över. Denna coronasäsong är förstås ingenting sig likt när Sollentuna gästar på fredagskvällen.

– Nej, poängen har ju varit att få så mycket publik som möjligt, så folk i alla åldrar ska få upp ögonen för klubben och sporten. Det har värmt när det har visat sig att ishockey är publiksporten nummer ett i Nyköping – om man får vara lite kaxig inför en sådan här kväll, säger Magnus Eriksson i NSK-styrelsen.

I stället kommer matchen serveras gratis på webb-tv med en studio redan en timme innan matchstart. Och Nyköpings SK är plötsligt i serieledning inför Familjedagen. 

– KUL för hela Familjedagen!

En delförklaring till segrarna mot Strömsbro och Vallentuna är att förstakedjan med Albin Ivarsson Hamberg och John Moberg Forslund har fått upp ångan ordentligt. Nytillskottet Olli Iisakka har en stor del i detta.

– Det känns verkligen bra efter de här matcherna. Jag var ju verkligen dålig både mot Segeltorp och Hammarby, men både försvarsspelet mot Strömsbro och anfallsspelet i perioder mot Vallentuna plus 5–4-segern är så bra för laget – inte minst atmosfären i truppen, säger Olli Iisakka. 

Du har inga fysiska problem dagen efter att ha blivit nedhuggen i slutet av första perioden – utan någon utvisning?

– Jag blev crosscheckad i magtrakten, tappade luften – och kunde nästan inte andas i en minut. Men det kändes okej några minuter senare – så det där var ingenting nu när vi vann matchen.

Hur förklarar du uppryckningen till de bägge senaste matcherna?

– De första var verkligen tuffa på alla sätt. Jag har ju inte spelat sedan november när min liga Mestis stängdes. Jag hade tappat känslan. Senaste veckan har jag känt mig mycket bättre på isen. Normal nivå, men jag har mer att ge...

Du bjöd på ett snyggt mål i söndags och har haft fler på gång och Moberg gjorde tre senast – det ser plötsligt väldigt bra ut för er?

– Skridskoåkning har alltid varit min grej. Moberg är också bra på skridskorna och tre mål i en bortamatch mot ett topplag är verkligen bra. Jag gillar att spela med Moberg och Albin och vi lär känna varandra bättre på isen för varje dag. 

Hur har det varit att kasta dig iväg till Sverige och plötsligt fortsätta hockeykarriären i Nyköping?

– Nyköping är en riktigt trevlig stad där alla har varit vänliga. Jag får tacka Antti Koponen, som skjutsar mig till alla träningar och ju kan finska, att jag har kommit in i livet här så snabbt. På Rosvalla kan du göra precis vad du vill för att bli en bättre hockeyspelare; två isytor och ett stort gym är perfekt.

Mot jumbolaget Sollentuna som var bra mot er senast är NI stora favoriter och matcherna kommer tätt, kan vara rätt farlig va?

– Ja, den kan vara svår, men bara om vi gör den svår själva. Stämningen i laget är väldigt bra. Det är positiva vindar. Om vi spelar som vi ska kommer det gå bra...

Speediga Segeltorp har heta två heta målvakter, Vallentuna och Strömsbro är skickliga i offensiv zon – hur går den superjämna fyrlagskampen?

– Jag trodde att vi skulle få det jobbigt efter en jättedålig insats hemma mot Segeltorp, borta mot Hammarby var vi det bättre laget – men lyckades förlora ändå. Efter två riktigt bra matcher och känslan att vi just nu blir bättre för varje match tror jag på oss igen!

Läget inför Familjedagen

Nyköpings SK leder vårettan med 24 poäng, men har en match mera spelad än de tre toppkonkurrenterna – och även med dålig målskillnad. 

Därefter följer Strömsbro på 23, Vallentuna med 22 och Segeltorp som har 21 men med högst poängsnitt i denna kvartett. 

Nyköping har sju matcher kvar och det ska observeras att Nyköping NSK sin sista match 5 mars medan toppkonkurrenterna finns i senarelagd sista omgång en hel vecka efter.

Martin Tyllander och Viktor Johansson på skadelistan. David Ojamäe är sjuk. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!