Jinglöv har hittat tillbaka

Eddie Jinglöv har fått en nytändning efter återkomsten till moderklubben Gnesta IK.– Jag har fått självförtroendet tillbaka, säger han.

Eddie Jinglöv (mitten av bilden) har hittat tillbaka till Gnesta IK. “Division 2 känns som en bra nivå för Gnestahockeyn med en rimlig mängd träningar och matcher”, säger nyförvärvet.

Eddie Jinglöv (mitten av bilden) har hittat tillbaka till Gnesta IK. “Division 2 känns som en bra nivå för Gnestahockeyn med en rimlig mängd träningar och matcher”, säger nyförvärvet.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Ishockey2019-10-24 18:00

De två senaste säsongerna spenderade den 24-årige forwarden i Nyköping Gripen (numer NSK) i “ettan”.
– Så här i efterhand har man varit lite småbitter. Jag kände att jag gjorde allt som stod i min makt, men fick inte chansen att visa vad jag kunde, säger Eddie.
En återkomst till Gnesta IK var helt rätt väg att gå.
– Det känns väldigt bra. Jag har fått chansen att spela den hockey jag kan. 

Halvvägs in i serien är Gnesta IK en bit från där de faktiskt vill vara men förklaringar finns.
– Det var ingen idealisk försäsong med hallrenovering som gjorde att vi fick träna i Nyköping. Inte en träningsmatch med fullt lag. Det är fortfarande försäsong för oss, menar Eddie, vars nygamla lag har fem poäng av 21 möjliga hittills. 

Ambitionen är spel i alltvåan – vilket kräver en topp fyra-placering efter avslutad grundserie. Det finns däremot ingen uttalad ambition i dagsläget om att satsa mot hockeyettan – där ju klubben testade lyckan säsongen 2013/14. 

– Inget snack om att vi ska till allettan. Mot Åker/Strängnäs senast (första segern, vår anmärkning) var första gången vi hade fullt lag. 

Fredagens hemmamöte med Flemingsberg blir på alla sätt viktig. Lagen runt allettanstrecket, Flemingsberg är ett av dem, står på 12 poäng. Gnesta står på fem.
– Vi har haft chans att vinna alla matcher utom den mot Tumba (3–8). Men nu kan vi spela med fyra "lines" vilket vi förhoppningsvis kan få göra säsongen ut, avslutar Jinglöv inför en spännande fortsättning på säsongen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!