Mälberg kunde vara nöjd med det mesta

Nyköpings SK:s tränare Fredrik Mälberg fick för en gångs skull vara nöjd med det mesta. Allettanchansen är liten – men den lever.

Fredrik Mälberg önskar givetvis att han hade fått se distinkta insatser som onsdagens övertygande bortaseger mot Skövde tidigare – men nu handlar det om att bygga vidare på det här.

Fredrik Mälberg önskar givetvis att han hade fått se distinkta insatser som onsdagens övertygande bortaseger mot Skövde tidigare – men nu handlar det om att bygga vidare på det här.

Foto: Peter Sonander/S-Bilder

Ishockey2019-11-27 22:36

Med Skövdes svåra program har faktiskt Nyköping – med ett mera överkomligt spelprogram kvar – en liten chans att få kampen om allettan att i alla fall leva ända in i sista omgången då Skövde har Lindlöven på bortais. Ett lag som kanske inte heller är klara då efter 3–4 hemma mot Mariestad på bortais och bara en på papperet enkel match kvar.

Vad säger du om allettanchansen, visst lever den lite ändå?

– Borta är den ju inte. Men det är ju trots att vi bättrade på målskillnaden ändå 17 mål upp om vi skulle hamna i ett läge där vi kan komma ikapp poängmässigt, säger Nyköpings SK-tränaren Fredrik Mälberg. 

– Så just nu är allt fokus på att göra bra riktigt matcher, den här var den första sett över 60 minuter på länge, så det gäller att börja i rätt ände i gruppen och inte tro det finns hur många livlinor som helst. Men så länge det inte är kört så siktar vi förstås på att slåss för det ända in i kaklet...

Det här måste ha varit en av era bästa matcher i höst?

– Ja, det är en bra insats; målvaktsspel, boxplay och PP i kväll med ändå sju man borta – även om vi börjar bli vana att spela med tre femmor – visade att vi egentligen hör hemma högre upp i tabellen. Och det var skönt att få visa...

Distinkta spelvändningar efter att ha vunnit mycket puckar rätt högt upp i planen – mera sådan än tidigare va?

– Vi har vänt lite på det, i stället för att vara spelförande och hamna i hörnen stängde vi ner mitten, kom i många bra spelvändningar men fick ändå längre anfall eftersom vi vann tillbaka andrapucken.

Daniel Fahlström i målet såg väl mera avslappnad ut än när han inte hade Oscar Malm som backup?

– Ett jättelyft i alla fall och det är ju en så oerhört viktig position för spelet på alla plan om målvakterna har 85 i räddningsprocent eller på det här sättet bidrar. Då blir det 4–0 mot lag som Skövde.

När Adam Hirsch är framme och hugger in 0–1 på en retur anger det väl tonen i distinkta saker på isen med snabbt skott efter tekning?

– Framför allt att det kommer ett skott direkt, vi sköt 42 skott på bortais varav 19 i första perioden. Nu var det fokus och tryck mot kassen. 

Adrian Elefalk fanns med innan det målet och avslutade med matchstraff, han finns med i statsen i alla fall va?

– Han är en känslospelare som gör en riktigt bra match med tanke på att han hoppade på bussen i Norrköping.

Men det blir bara en match med er för Elefalk eller?

_ Nej, det ser ut att bli spel på lördag också eftersom det är fem dagars karantän och Västervik inte får använda honom i helgen ändå. Då kan han lika gärna lira med oss.

Och det blir den lindrigare formen av matchstraff?

– Det borde bli det tycker jag, men jag hörde något om en videogranskning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!