Mälberg om hur alla skott blir så få mål

Nyköpingstränaren Fredrik Mälberg fick efter förra 3–0-segern summera en ny förlust trots stort övertag i skottstatistiken.

Det behövs väldigt många chanser och skott för att Nyköping ska göra mål.

Det behövs väldigt många chanser och skott för att Nyköping ska göra mål.

Foto: Anders Nilsson

Ishockey2019-10-19 05:00

18 av de 20 första minuterna tillhör det bästa spelmässigt som Nyköping har presterat.

– Visst, spelar vi sådan hockey och har effektivitet så är vi ett riktigt bra hockeylag men det är tillbaka till som det har sett ut de flesta  matcherna innan. Vi spelar runt och ska göra det lite för omständligt. För även om vi gör det bra spelmässigt under långa stunder får vi stryk av ett lag som jag inte tycker är bra, sammanfattar Mälberg.

Nu kommer man långt med att vara desperata i avsluten och ha en riktigt bra målvakt. Medan Huddingeförvärvet Daniel Fahlström har inledd hösten darrigt – förutom senast – växte Anders Olsson i Linden ut till matchens gigant.

– Samtidigt ingår det i bilden när vi inte riktigt är där att målvakten står på huvudet. När vi inte får in puckarna i första och de får göra mål efter tio sekunder i andra får de också energi. De kan spela mer avslappnad än vi och i den miljön hemma mot storebror är det klart att de blir desperata framför vårt mål.

Allsvenskt meriterade Djurgårdsfostrade Joakim Hälleström som plötsligt dök upp i Malung var inte med nu.

– Han behövdes i Vita Hästen, som hade kallat tillbaka honom.

En tänkbar förstärkning på forwardssidan var länge testtränande amerikanen Parker Moskal, som har sett bra ut på träning.

– Men det blev just så krångligt med allt som jag befarade så han är hemma i USA och kommer inte spela med oss,

 Sedan finns det en hel drös med spelare som är skadade; målvakten Oscar Malm har en spricka i ett finger. Sedan har ett par kommit tillbaka och försvunnit igen, som Albin Ivarsson Hamberg och Gilito Garcia. Därmed kom Mälberg till spel med åtta A-truppsforwards. Backen Hampus Karlsson var forward samt juniorerna Oliwer Stensson och Erik Kjell extraforwards.

– Det är en helt sanslös frånvaro och givetvis ingen konkurrens på träningarna. Men i dagsläget vet jag bara att de här spelarna inte är disponibla, säger Fredrik Mälberg.

Fredrik Mälberg talade i en lugn men frustrerad ton när han kommenterade en ny förlust, trots skottövertag.
Fredrik Mälberg talade i en lugn men frustrerad ton när han kommenterade en ny förlust, trots skottövertag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!