Mälberg: "Vi gör åtta mål – det är bra"

NSK-tränaren Fredrik Mälberg var så klart nöjd över de många målen mot Surahammar. Äntligen fick laget utdelning på alla chanser.

Nyköpingstränaren Fredrik Mälberg var mycket nöjd över lagets stora målproduktion mot Surahammar.

Nyköpingstränaren Fredrik Mälberg var mycket nöjd över lagets stora målproduktion mot Surahammar.

Foto: Tomas Larsson

Ishockey2019-10-23 22:20

– Ja jag tycker egentligen att vi skapade ganska många målchanser mot Linden och även Kumla hemma. Men nu fick vi utdelning, säger Mälberg.

Så det kanske ur den aspekten är synd att ni nu går på tio dagars matchledighet?

– Nja, det kan också vara ganska skönt att gå in i ledigheten med två raka segrar och elva gjorda mål.

Under denna ledighet, nästa match är lördag 2 november hemma mot Forshaga, får också alla skadade spelare lite extratid på sig att komma tillbaka.

Mälberg konstaterade att laget med den fina effektiviteten fick fyramålsledningen tämligen snabbt och sedan aldrig var riktigt hotade.

– De skapar ju också sina chanser men var kanske inte riktigt lika vassa. Det litar mycket på sitt powerplay och mål därifrån.

Nyköpingstränaren tyckte helt enkelt att det var klasskillnad mellan lagen.

Johan Mörnsjös comeback efter den segdragna handledsskadan blev minst sagt lyckad. Mörnsjö gjorde två mål och en assist och spelade i en anfallsformation med Christian Axelsson och Henrik Olsén som tillsammans snitsade ihop åtta poäng.

– Med honom (Mörnsjö) får vi en dimension till i anfallsspelet. Han är en sådan spelare som kan knyta upp knutar, säger Mälberg och konstaterar att Mörnsjö med sin fina teknik sällan missar de klara lägena som nu skapades.

– Han har en enorm skicklighet i det han gör.

Det syntes knappt att detta var Leksandsproduktens första seriematch för säsongen. Mälberg poängterar dock att spetsforwarden har en bit kvar.

– I en sådan här match är det ganska lätt att komma in när det blir rätt mycket ytor.

Inga nya skador?

– Inte vad jag vet.

Karta: Surahammar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!