Marginalerna inte med Gnesta IK

Först på väg mot första trepoängaren, sedan straffvinst. Men det blev bara en poäng för Gnesta IK borta mot SPAIF/JSK.

Kevin Stråhle blev tvåmålsskytt för Gnesta. Men laget tappade en 3-0-ledning i sista perioden och föll sedan på straffar.

Ishockey2019-10-15 23:10

Efter två perioder såg det väldigt bra ut för Gnesta IK. Laget hade spelat till sig en 3-0-ledning på bortais mot SPAIF/JSK. Kevin Stråhle hade gjort två mål, båda i powerplay. Och bara två sekunder innan andra pausvilan fixade Victor Groth in 0-3.

– Trean var riktigt skönt. Pucken slängs in på mål och går förbi en spelare. Målvakten ser inget och pucken går in, säger GIK-tränaren Björn "Böna" Carlsson.

Men hemmalaget svarade nästan lika fort i inledningen av den tredje perioden. Elva sekunder in kom en reducering. Gnesta höll dock sedan motståndarna i från sig under 15 minuter. Då kom 2-3.

– Men sista perioden är riktigt bedrövlig. Leder man med 3-1 ska man kunna stänga matchen. Men det gjorde inte vi, säger Carlsson och erkänner att han blev riktigt besviken på manskapet.

– Vi spelar med huvudet under armen. De får kontra in två mål. Vi var naiva i spelet.

Efter först en dubbelutvisning och sedan ytterligaren en för GIK tolv sekunder senare fick hemmalaget spela fyra mot tre. Då var det mindre än fyra minuter kvar att spela. Det tog laget vara på. Resultatet stod sig perioden ut.

– Det är väl inget skönspel de två första perioderna heller men i alla fall okej, säger GIK-tränaren.

Övertiden blev sedan mållös. Matchen kom att avgöras på straffar. Där gjorde GIK hade 2-1 i straffövertag till hemmalagets femte och sista skulle slås. Då kvitterade man igen. Hemmalaget avgjorde i den sjunde omgången.

Carlsson som ville framhålla målvakten Nicklas Filenius.