Matteus Ward debuterade i allsvenskan

Han blixtinlånades i slutet av veckan. På söndagen gjorde Nyköpingskillen Matteus Ward allsvensk debut i Moras mål mot Västerås IK.

Nyköpingskillen Matteus Ward som tillhör Linköping blixtinlånades av allsvenska Mora över helgen.

Nyköpingskillen Matteus Ward som tillhör Linköping blixtinlånades av allsvenska Mora över helgen.

Foto: Privat

Ishockey2019-11-03 21:00

18-årige Matteus Ward är fortfarande förstaårs junior i J20. Sedan ett antal säsongen tillhör den Nyköpingsfostrade målvakten elitserieklubben Linköpings organisation. Den här säsongen har han redan hunnit med att vara reservmålvakt med A-laget i elitserien vid tre tillfällen.

När allsvenska Mora i veckan fick skadebekymmer på målvaktssidan lånades Matteus in. I fredags agerade han reservmålvakt i hemmamötet mot Modo (förlust 1–5).

På söndagen fick han debutera i bortamötet mot Västerås IK. Matteus stod hela matchen men kunde inte hindra hemmalaget från att vinna med 4–1. Matteus räddade 31 av 34 skott. Sista VIK-målet kom när Mora tagit ut Matteus för att jaga reducering.

– Jag är nöjd med min insats även om det var surt att förlora, säger Matteus och konstaterar att första målet för Västerås blev ett riktigt turmål som studsade in.

Han fick beskedet på torsdagen. Hann med ett lättare träningspass med Mora fredag dag. Totalt har det blivit tre pass med Dalaklubben.

– Utlåningen gällde bara över helgen, säger Matteus.

Han tycker att den största skillnaden vara att spelarna var väldigt bra på att skymma framför mål.

– Det var svårt att se puckarna. Alla var typ 1,90 långa och skymde väldigt mycket. Jag fick anpassa mitt spel lite försöka hitta lite andra vinklar, säger Matteus.

Att alla spelarna på den här nivån också var lite snabbare och lite starkare än vad han tidigare varit med om var mer väntat för honom.

Låter som om detta var en riktigt bra erfarenhet för dig?

– Jaa, verkligen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!