NHL-draftade Fabian Wagner med flera mål i sikte

Nyköpingskillen Fabian Wagner har den här sommaren hunnit bli draftad, uttagen till Juniorkronorna och försäsong med Linköpings HC. Nu berättar han om känslorna kring att bli vald av Winnipeg Jets och kommande säsong med LHC.

Fabian Wagner förbereder sig för en ny säsong med Linköpings HC efter ha blivit draftad av Winnipeg Jets.

Fabian Wagner förbereder sig för en ny säsong med Linköpings HC efter ha blivit draftad av Winnipeg Jets.

Foto: Tobias Sterner

Ishockey2022-08-19 15:03

Efter fjolårets stora framgångar med J20-guld med LHC och J18-guld med Småkronorna blev 18-årige Fabian Wagner tidigare i somras vald i den sjätte rundan av Winnipeg Jets i årets NHL-draft tidigare i somras. Det blev en lång väntan för Nyköpingskillen, då det hade ryktats om att han skulle gå tidigare.

– Det var spänt mot slutet så blev en lättnad när man blev vald. Man ska inte klaga på att bli draftad. En stolthet och en stor självförtroendeboost är det. Samtidigt handlar det mer om vad jag gör nu i karriären. Kommunikationen har varit väldigt bra och det känns som en bra organisation. Det känns jättebra, säger Fabian Wagner nu med lite distans från sommarens höjdpunkt.

undefined
Winnipeg Jets valde Rutger Mcgroarty i första rundan. Framtida lagkamrat till Fabian Wagner?

Representanter från klubben flög sedan till Sverige för att träffa Nyköpingskillen.

– Deras fystränare och spelarutvecklare kom första veckan och åt lunch. Vi pratade både lite allmänt och om mig som hockeyspelare. Det har blivit en hel del engelska på sistone och man har blivit mer van. Det känns bra och vi har samma blick på mitt utveckling.

Indikationerna som är i nuläget är att forwarden ska fortsätta i Linköpings HC kommande säsong. Enligt Fabian är det rätt väg att gå att få utvecklas mer i J20 och att försöka slåss om en plats i SHL.laget.

– Jag tycker försäsongen har varit bra och jag tycker vi har kommit ihop bra som grupp. Vann SM-guld med J20 förra säsongen och vi vill vinna i år igen. Förväntningarna är alltid höga i Linköping och vi ska alltid vara med och slåss om medaljerna. Mina egna förväntningar är att jag ska vara en ledande spelare för mitt lag och vara dominant ute på isen. 

– SHL är mitt nästa steg i karriären men jag vill ändå inte ha för bråttom. Jag har egenskaper jag måste utveckla och det kommer jag göra bäst i J20. Linköpings a-lag har satsat rejält i år så det kommer att vara en hård konkurrens. Men känner att det är inget som kan stoppa mig.

undefined
Nyköpingskillen gjorde åtta matcher i SHL förra säsongen för LHC. I vinter finns chansen att han kan få spela JVM för Sverige.

Innan den riktiga säsongen drar igång med klubblaget väntar landslagsläger för Fabian Wagner. Han blev nyligen uttagen i Juniorkronornas första trupp inför nästa JVM-turnering som spelas i vinter.

– Kul att ta nästa steg inom landslaget. Jag ska dit och göra mitt bästa för man vill i slutändan bli uttagen till JVM. Det känns såklart jättebra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!