NSK straffade Lindlöven – men Lindblom skadad

Hemmamötet med Lindlöven slutade 5–4 efter straffar. Men Nyköpings hjärnskakningsdrabbade Marcus Lindblom fick ledas av groggy.

Johan Mörnsjö öppnade målskyttet för Nyköpings SK i hemmamötet med Lindlöven.

Johan Mörnsjö öppnade målskyttet för Nyköpings SK i hemmamötet med Lindlöven.

Foto: Tomas Larsson

Ishockey2019-11-20 21:36

Det finns en broder Broeng i varje lag. Det var dessutom Lindlövens Jesper Broeng som öppnade målskyttet. Sedan var Pontus Broeng med och assisterade till Johan Mörnsjös 1–2-reducering.

På avdelningen släkten är värst kan man notera att Nyköpingsfostrade – mycket Leksand och Södertälje också ska sägas – Carl Skärström nätade däremellan. Skärström är en grovjobbare, men det var femte målet i höst – och Skärström satte en straff.

I mellanperioden var Adam Hirsch i högsta grad inblandad i att NSK gick upp i ledning. Först assisterade han Marcus Lindblom. Sedan var det kliniskt när tillbakakomne backen Robin Axbom hittade Hirsch. 

Duktige unga backen Lucas Gustavsson satte 4–4. Slutminuterna innehöll inte mindre än två skadade Nyköpingsspelare efter närkamper mot bortaspelare. Först fick Ludvig Martinsson en rejält tuff armbåge i huvudet av Daniel Nilsson men NSK-spelaren kom tillbaka efter att ha lappat ihop ett ögonbryn. Det var extremt billigt med en tvåminutare där.

Sedan fick Marcus Lindblom, som hade en tuff hjärnskakning förra säsongen, en smäll som tog olyckligt av Alexander Kovalonok som däremot fick en femminutare. Lindblom är en av Nyköpings viktigaste spelare och här kunde man befara en ny hjärnskakning, inget som var bekräftat i skrivande stund.

NSK fick massa powerplay inklusive fyra mot tre större delen av förlängningen. Visst, dåligt att inte utnyttja det – men backarna Lucas Gustavsson och Ludvig Martinsson ordnade bonuspoängen efter straffar. Starkt av Martinsson att lappas ihop, komma tillbaka och så avgöra straffar.

Första frågan till NSK-tränaren Fredrik Mälberg blir givetvis hur läget är med Marcus Lindblom.

–  Han åkte på en blindsidetackling och är på sjukhus (Nyköping lasarett) nu. Han kommer inte ihåg något av vad som hände på isen och det är ju inte ett gott tecken direkt, utan tyder ju på någon form av hjärnskakning – men vi får avvakta och se, kommenterar Fredrik Mälberg.  

Han gillade givetvis inte det han fick se de sista två minuterna av ordinarie tid, där Daniel Nilssons armbåge i huvudet med full kraft var en till synes tydligare matchstraffssituation än Kovalonoks förseelse.

– Jag håller med, bara en tvåa där och att domaren inte ser nån av dem nu när det blir den typen av skador som svensk hockey skulle jobba mot känns inte okej. Tvådomarsystem i allsvenskan har gett för dålig nivå i division 1.

Nyköping tvunget att ta alla tre poängen för att ens greppa ett sista litet halmstrå till allettan. Hemmalaget hade ju chansen att punktera i svepet vid 3–2 där Hirsch, Lindblom och Axbom var tre av de heta.

– Ja, första halvan av andra har de ju ingenting, men i sådana moment får de för enkla mål. Vi ska inte släppa in fyra hemma mot Lindlöven. De får igenom sina skott, Oscar Malm ska ta minst någon medan vi får jobba för hårt för våra mål. Vi är helt enkelt fortfarande lite för ihåliga bakåt, säger Mälberg.

Kan du vara nöjd med något?

– Att killarna reser sig i sista  någonstans vid 3–4 är starkt, sedan är ju Lindblom är vår stora spelmotor i PP så att just han åker på en skada  kan förklara att vi inte gör mål i alla PP där. 

I Mälbergs funderingar finns inte att Skövde eller Lindlöven skulle rasa ihop helt och lämna en chans. 

–  Vi får rikta in oss på fortsättningsserie efter jul; klarar man inte av stänga ner matcher nu så hade det inte blivit enklare i allettan, så nu handlar det om att skaffa oss bra rutiner inför fortsättningserien och göra jobbet. Lag som Forshaga och Linden kommer också vilja ha den där playoffplatsen.

Tillbakakomne Robin Axbom blir en viktig pjäs om det ska bli en bra säsong till sist för Nyköpings SK.
Tillbakakomne Robin Axbom blir en viktig pjäs om det ska bli en bra säsong till sist för Nyköpings SK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!