Vilken veckodag passar bäst för en hemmamatch? Hur ska klubben nå ut med sina evenemang i det stora mediaflöde som finns? Och varför kom inte fler till onsdagens toppmöte mot Väsby?
Redan innan 2–3-förlusten efter övertid mot kanske hela division 1:s bästa lag just nu, Väsby, hade NSK i form av Magnus Eriksson från sportgruppen, marknadssidan med Lenny Eriksson och ordförande Magnus Idebro ett möte just om publik och matchevenemangen. Nu finns anledning till mer samtal.
– Vi är lite besvikna att det inte var över 400 på matchen, säger Magnus Eriksson.
Han pekar på ett flertal detaljer som borde lockat fler än vad som kom: Laget hade sex raka matcher utan förlust. Det var nästan tre veckor sedan laget senast sågs på hemmaplan. Laget låg på en tredjeplats i tabellen. Det kom 375 vilket är mindre än snittet de sju matcher man nu spelat hemma så här långt, det ligger på 405.
– Om det hade varit vanlig serielunk kan jag förstå det men nu var det långt ifrån det, säger Eriksson.
Nu väntar lördagsmatch igen, Huddinge gästar Rosvalla. Klubben har denna säsongen spelat på onsdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Men något entydigt svar på vilken dag som passar bäst går inte att dra. De två tidigare lördagsmötena har gett höstens toppnotering, seriepremiären mot Vallentuna (501) och bottennotering, Wings (293).
– Ja vi har testat lite olika. Vi vet att det lockar när folk kan komma och ta en öl innan men på lördagar kanske folk gör annat. Det kanske är bättre med fredagar i form av ett after work, funderar Eriksson.
Laget har ett fint läge att för första gången sedan återkomsten i division 1 tas sig till allettan. Men frågan är om det inte är bättre att vara ett topplag i en fortsättningsserie än ett mittenlag i allettan.
– Rent publikmässigt tror jag det. En ny serie kan ha effekt i början, man får möta nya lag. Men om det sportsliga sedan sviker kan det publikmässigt vara bättre att vara ett topplag i fortsättningsettan. Men sportsligt tycker vi det är viktigt att vi når allettan. Det gör det lättare för oss att behålla spelare och även att locka nya spelare till oss. Vi vinner i längden på det.
Förra höstens nio hemmamatcher, då i västra division 1, gav ett snitt på 484 åskådare. Det blir svårt att komma upp till på de två hemmamatcher som återstår.
Eriksson tror inte att entrékostnaden är för hög.
– Nu har vi haft tre matcher på kort tid. Då kan jag förstå att man tycker att det blir dyrt. Men vår entré skiljer inte från vad andra lag har.
Däremot tror Eriksson att pandemin fortfarande kan spela in.
– Det kan fortfarande vara så att en hel del folk sitter hemma och tittar på webb-sändningarna.
Dessa sändningar ger klubben intäkter men NSK ser mycket hellre att åskådaren är på plats i hallen.
Ofta förs argumentet fram att det är för få hemmakillar i laget. Det tycker Magnus Eriksson inte håller.
– Vi ligger ganska högt på egenfostrade spelare jämfört med andra klubbar.
Däremot tror han att spelarna kan bli mycket mer kända. Det genom att synas mer offentligt även utanför isen.
– De behöver synas mer fysiskt på stan men det är ofta svårt att få till. Men till omstarten 28 december ska vi försöka göra något.
Klubben jagar vidare efter det perfekta matchevenemanget.
– Vi hoppas att folk hittar tillbaka, säger Eriksson.