Nyköpings SK fick jubla till sist

Nyköpings SK behövde verkligen vinna och levererade 3–2 (1–0, 2–0, 0–2) – även om det blev extremt onödigt spännande mot Kumla.

Lättnad. Så viktigt att få göra första målet efter den målmässiga käftsmällen i Eskilstuna  på fredagskvällen.

Lättnad. Så viktigt att få göra första målet efter den målmässiga käftsmällen i Eskilstuna på fredagskvällen.

Foto: Tomas Larsson

Ishockey2019-10-20 18:16

Adam Hirsch tillhör de Nyköpingsspelare som har trist läsning i plus/minus-statistiken. Den siffran bättrade Hedesundakillen på mot ett länge blekt Kumla som länge och väl neutraliserades helt i spel fem mot fem av hemmalaget. 

Hirsch tog saken i egna händer. Det har saknats rappa avslut i de flesta matcherna så det var befriande för Nyköpingssupportrarna att en tilltänkt måltjuv gjorde både 1–0 med just ett vasst avslut och 3–0 där likaledes Brynäsfostrade Lucas Gustavsson kom upp med en vass passning.

– Givetvis bra att de som är tänkta att producera en del kommer i gång med målskyttet. Det finns fler som man hoppas på där, säger tränaren Fredrik Mälberg efteråt.

Ta när Oliver Ödman-Hadzinikolic, som åker så rätt, skulle lyfta in 4–0 i rätt öppen kasse i ett PP-spel men inte är i närheten av att träffa ramen – och har kvar nollan i målkolumnen. Men formstarke Christian Axelsson har börjat hitta nätet nu; 2–0 från hans klubba och mål även i fredags.

Nyköping visade fram till kaoset i slutminuterna bra tålamod, även om aggressiviteten på kassen och effektiviteten måste upp ytterligare om Nyköping ska kunna kriga om allettanplats. 

– Ja, framför allt i powerplay som inte är bra i dag, i spelet fem mot fem har vi ju länge full kontroll och skapar tillräckligt mycket, säger Mälberg.

Skövdebacken Hampus Moberg åkte ut på ett matchstraff för checking to the head, vilket bidrog till att tredje perioden blev alldeles för avslappnad. 

– Ja, det ligger mycket i det, när vi stället för att vara aggressiva och punktera matchen i det PP-spelet blir vi passiva och ger dem luft att komma in i den. 

Joakim Nilsson och Pontus Okerblad Westin gjorde två mål ur INGENTING och ända tills Fahlström tog en onödig blockering med två sekunder kvar var det heldarrigt med plötsligt massor av felbeslut. Fahlström gjorde någon extraräddning innan det var tremålsgrepp ska sägas, vilket skulle visa sig bli poängräddande.

Forwardsbesättningen är fortsatt tunn. Henrik Olsén var tillbaka på isen, men Vita Hästen kallade tillbaka lånet Joakim Hälleström redan i fredags. En tänkbar förstärkning var länge testtränande amerikanen Parker Moskal.

– Men det blev just så krångligt med allt som jag befarade så han har åkt hem till USA. Vi får se vad som händer med Hälleström men jag har några andra ess i rockärmen, säger Mälberg – nu i sportchefsrollen.

Talande bild fram till för Nyköping så darriga slutminuter. Oliver Ödman- Hadzinikolic är steget före Kumlabacken Alexander Hellgren.
Talande bild fram till för Nyköping så darriga slutminuter. Oliver Ödman- Hadzinikolic är steget före Kumlabacken Alexander Hellgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!