Nyköpings SK jagar allettan efter klar seger

Nyköping hade kunnat sätta ännu mera press på Skövde och Lindlöven. Men efter 6–2-segern mot Malung jagar NSK en allettanplats.

Nyköpings SK på väg åt rätt håll. Här Henrik Olsén som nätade mot Malung. Det är sex poäng med nio kvar att spela om upp till Skövde ovanför allettanstrecket just nu.

Nyköpings SK på väg åt rätt håll. Här Henrik Olsén som nätade mot Malung. Det är sex poäng med nio kvar att spela om upp till Skövde ovanför allettanstrecket just nu.

Foto: Tomas Larson

Ishockey2019-11-30 21:42

Adrian Elefalk, som är på lån från Västervik, har bättrat på lagets goda vana med ett rakare spel, att skjuta mycket och gå mera rakt på mål.

– Adrian har fått med sig de andra. Vi skjuter uppåt 50 skott de senaste matcherna och har ett rakare och enklare anfallsspel. Vi gör trots allt sex mål mot ett lag på en nivå som vi hade problem med tidigare i höst, säger Nyköpingstränaren Fredrik Mälberg.

Visst, man kunde se tendenser till att falla tillbaka till det gamla, vilket gav 2–5-målet i stället för ett par framåt i det skedet när Malung hade gett upp.

– Då blev det samma "karusell" som tidigare när vi hade mycket puck utan att komma till avslutningssituationer, inflikar Mälberg.

– Men mestadels är det mycket bättre och tryggare, kanske har pressen att ta sig till allettan släppt nu när det inte finns så mycket att förlora. Det bor kvaliteter i gruppen.

Spelare som Daniel Fahlström i målet och även flera utespelare har en auktoritet som vi nästan inte har sett röken till.

– Vi bygger på framtiden och ser nu flera goda tendenser hos spelare som jag inte har sett dem hos tidigare, säger Mälberg.

Nyköping börjar också få tillbaka tidigare skadade, viktiga forwards. Nu inledde Marcus Lindblom, som efter sina tidigare hjärnskakningsproblem fick en ny av lättare variant, målskyttet för hemmalaget. Simon Rodling, som inledde säsongen bra och är viktigt i powerplay, är också på ingång.

– Rodling hade bra fart och bra nyp i bössan innan skadan och han är närmast in.

Övriga Nyköpingsmålen tillverkades av: Daniel Ohlsson, Marcus Linderborg, Henrik Olsén, Oliwer Stensson –juniorens andra i rad – och Oliver Ödman-Hadzinikolic.

Lindlöven är i praktiken klart för allettan efter bortaseger mot redan klara Grums. Nyköpingsanfallaren Carl Skärström fanns med och nätade där. För att NSK ska ha en rejäl chans kvar måste serieledande Mariestad slå Skövde i måndagens utdragna prestigemöte – och helst med många puckar.

Nyköpings målskillnad hade kunnat bättras på med mer än fyra plusmål. 

– Vi har väl fem i ramen och skulle alla de studsa in är det ju 11–2 och vi har ju ett par väldigt klara lägen till, men vi ska framför allt koncentrera oss på att bygga vidare på den trygghet och struktur man ser nu. Sedan får vi se om vi får ta det vidare fortsättningsserien och försöka ta bakvägen till playoff eller till och med allettan. Vi kan bara göra vårt, säger Mälberg.

Henrik Olsén.
Henrik Olsén.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!