Nyköpings SK tog fjärde raka i Köping

Speldominans de två första perioderna. I den tredje kom utdelningen. Nyköpings SK fortsätter jakten på allettanplats efter bortaseger 4-3 mot Köping.

Marcus Lindblom hade del i tre av Nyköpings fyra mål mot Köping.

Ishockey2019-11-06 21:30

Nyköping var egentligen matchen igenom det bättre laget som var spelförande. Men utdelningen på detta spelövertag kom inte förrän i sista perioden. Då gjorde laget två snygga mål. Gästernas reducering till 3–4 (0–0, 2–2, 1–2) kom när laget tagit ut målvakten.

Första perioden blev något av ett ställningskrig. Inget av lagen ville bjuda till ytor. Nyköping hade det mesta av spelet men hemmalaget skapade två bra skottlägen när man två gånger kom på mål från tekningscirklarna.

I NSK var det framför all anfallsformationen med Johan Mörnsjö, Henrik Olsén och Oliver Hadzinikolic som skapade tryck i Köpings försvarszon. Christian Axelsson såg som vanligt också till att det skapades farligheter.

Om första perioden gick i knapp favör till gästerna spelmässigt så var dominansen än mer påtaglig i den andra. Hemmalaget fick förlita sig på kontringar och mer eller mindre korta besök i Nyköpings försvarszon.

Ändå var det Köping som gjorde både 1–0 och 2–1 i perioden. Första målet efter att Nyköpingsbacken Sebastian Björnstad blivit utvisad. Nyköping klarade boxplayspelet utmärkt men tappade en spelare sista tio sekunderna. Vips gjorde hemmalaget mål på retur.

Kvitteringen var elegant där hela Olsén-femman från egen försvarszon var inblandad. Magnusson och Hadzinikolic växelspelade sig ur försvarszonen. Mörnsjö och Olsén såg till att man tog sig in i anfallszon. På Olséns diagonalpass dök femte gubbe i femman på isen, Lucas Gustavsson upp. Hans dragskott satt i mål.

Med 17 sekunder kvar av perioden fick Nyköping ett powerplay. Laget behövde bara tio sekunder på sig att kvittera. Christian Axelsson och Marcus Lindblom växelspelade i sidled fram och tillbaka innan Axelsson satte pucken i tom kasse.

Även det målet riktigt snyggt efter bra förarbete vid offensiva blå av Mörnsjö och Olsén. Och viktigt. Det satte säkert ner humöret på hemmalaget i andra pausen.

I första minuten av sista perioden skapade Nyköping två jättelägen. Utdelningen kom istället i den fjärde minuten då Andreas Maier fick kalaspass vi offensiva blå. Han avancerade och skickade in ledningspucken.

Adam Hirsch såg sedan till att dubbla ledningen i powerplay med en klassiker. Han lirkade in pucken köksvägen. Sedan kontrollerade NSK matchen. Det blev en reducering sedan Köping tagit ut målvakten men 4–4 var aldrig nära.

Karta: Köping