Parker Moskal aktuell för NSK-spel

Parker Moskal är aktuell för Nyköpings SK. Men mycket att lösa för att den amerikanske anfallaren ska spetsa forwardsbesättningen.

Amerikanen Parker Moskal är fortfarande aktuell för spel i Nyköpings SK.

Amerikanen Parker Moskal är fortfarande aktuell för spel i Nyköpings SK.

Foto: Tomas Larsson

Ishockey2019-10-03 15:15

21-årige amerikanske anfallaren Parker Moskal hade fina handleder och har visat upp rappare skridskoåkning än man trodde efter spel i lägre ligor i USA de senaste säsongerna – och en tryouttid i ett AHL-lag där tempot är desto högre.

Han är fortfarande aktuell för spel i Nyköpings SK, som har haft tunt med ordinarie forwards både på försäsongen och direkt efter det att seriestarten var avklarad.

– I grunden är det en intressant spelare för oss, han har verktygen, men det är mycket som ska lösas. Han är i alla fall kvar i träning hos oss, sa Fredrik Mälberg direkt efter 2–3-förlusten borta mot fullpoängaren Lindlöven.

Han har tidigare nämnt bra utväxling i skridskoåkningen och spelförståelse – men poängterat att det inte är problemfritt att ta hit en spelare Nordamerika och att han måste tillföra något extra, Moskal har övertygat tillräckligt mycket i alla fall: Nu ligger bollen hos styrelsen:

– Vi tittar på en lösning för att täcka den ekonomiska biten. Det är trots allt lite extrakostnad så vi har kollat läget med samarbetspartners, men inte gått in med full kraft ännu. Sedan är det lite ytterligare bestyr, som arbetstillstånd – vilket inte heller är påbörjat, förklarar Magnus Eriksson i NSK-styrelsen.

När det gäller de forwards som redan finns i laget har Nyköping haft såväl Johan Mörnsjö, Albin Ivarsson Hamberg och Gilito Garcia på frånvarolistan. Bland de som är kvar gillade Fredrik Mälberg i sin tränarroll inte alls att man krånglar till anfallsspelet för mycket och spelar runt för mycket.

När Nyköping tog ledningen med 2–1 var det klockren tekningsvinst, tre snabba skär och en hederlig dragare stolpe in. 

– Det är de målen som vi måste ha. Annars spelar för invecklat och komplicerat. De (Lindlöven) står ju bara kvar och spelar rakt och enkelt. För många vill spela snyggt och inte riktigt göra jobbet framför målen som krävs, sa en kritisk Mälberg efter 2–3-förlusten i Lindesberg.

– Självbilden just nu tycks vara att någon annan får göra jobbet och att alla är lirare. Ska man vinna matcher måste man börja i rätt ände.  

Nyköpings SK har hittills bara samlat ihop fem poäng på sex omgångar, men har å andra sidan förutom en helt onödig förlust efter förlängning i hemmapremiären mot ett uddlöst Köping enbart mött lag på övre halvan. Närmast väntar ytterligare ett, Skövde, hemma i Rosvalla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!