Poängkung i Norge – nu till Nyköpings SK

Det händer mycket i Nyköpings SK. Poängforwarden Viktor Jörnevik är en het värvning från Narvik. Backen Calle Krantz försvinner.

Viktor Jörnevik byter pigga norska uppkomlingen Narvik mot Nyköpings SK.

Viktor Jörnevik byter pigga norska uppkomlingen Narvik mot Nyköpings SK.

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Ishockey2019-10-30 17:50

Viktor Jörnevik fick sin hockeyfostran i Mora IK:s juniorled. Sedan har det blivit helt okej antal poäng på division 1-nivå i klubbar som Sunne, Grästorp, Mariestad, Kumla och Skövde.

Men det var förra säsongen när en av norsk hockeys uppkomlingar, Narvik, tog sig upp till högsta serien. det blev hela 26 mål och 24 assistpoäng på 32 matcher. Det finns en intressant räckvidd med 188 centimeter.

– Det är alltid bra att han var med och vann poängligan och är van att göra poäng. Men han är inte bara värvad för att göra mål, säger Nyköpings SK:s tränare och Sportchef Fredrik Mälberg.

Vad är Viktor Jörnevik styrkor som du ser det?

– Det är en spelare som är bra både som center och spelskicklig ytterforward så det finns ett väldigt stort användningsområde. Jörnevik är en spelare som ökar konkurrensen och spetsar vår trupp helt enkelt.

Narvik inledde väl piggt i norska högsta ligan, varför lämnar Jörnevik i det läget?

– Jag vet faktiskt inte de exakta orsakerna. Men Narvik ligger ju...längre norrut än Kiruna så det är ju en stor omställning med en tillvaro i Nordnorge. Vi är glada för att han vill flytta till Nyköping där jag tror han kommer göra mycket nytta.

När det gäller räckvidd tappar Nyköpings SK en del på backsidan då Skellefteå AIK- och Linköpings HC-fostrade Calle Krantz, som var en på många sätt stor spetsvärvning på papperet från Kristianstad. Så har det inte riktigt blivit. Men det är inte det sportsliga som gör att Krantz har lämnat laget.

– Han tycker att vi inte har fullgjort våra åtaganden med jobb, men samtidigt har vi betalat ut det vi ska. Men med de här meningsskiljaktligheterna gick det inte att fortsätta så vi går skilda vägar, säger Mälberg.

En som fick rätt mycket istid utan att svara upp riktigt var unga backen Hampus Karlsson från Vita Hästen.

– Han behövde just nu istid på en anan nivå än här för att utvecklas vidare så vi har släppt Hampus till HA 74 i division 2, förklarar Mälberg.

Fredrik beklagar att laget tappar Gilito Garcia. Han som såg ut att bli en välbehövlig Nyköpingskille och krigare på isen, som förra säsongen dessutom gjorde just de där skitiga målen i trafiken framför kassen.  

– Gilito kom till mig för några veckor sedan och sa att han inte hade fått tillbaka den där motivationen som han nästan alltid saknade på somrarna. Och utan motivation går det ju tyvärr inte att fortsätta.

Det blev väldigt mycket poäng förra säsongen i Narvik som då tog steget upp i norska högstaligan.
Det blev väldigt mycket poäng förra säsongen i Narvik som då tog steget upp i norska högstaligan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!