Rodling och NSK heta i nya serien

Fortsättningsserien har startat bra för Nyköpings SK och Simon Rodling. Mot Forshaga gjorde han ett mål och i måndagens 5-2-seger mot Malung blev det hattrick.

Simon Rodling såg till att göra två mål för Nyköpings SK i den första perioden mot Malung. Han gjorde även ett mot Forshaga så hans start i fortsättningsserien har varit lika bra som hans lag.

Ishockey2019-12-30 21:35

– Det var länge sedan jag gjorde ett hattrick och jag har nog inte gjort något för Nyköping, säger en glad Simon efter matchens slut.

– Nu är det kul med hockey igen. Ny serie, tydligt mål att gå mot play off...den här gruppen mår bra.

Med Andreas Maier borta på grund av en misstänkt hjärnskakning och eftersom SSK-lånet, Nils Rygaard, i söndags blev klar för spel i Vimmerby, så fick NSK ställa upp med tre femmor i den andra matchen i serien.

Men i den tidiga seriefinalen så syntes inte NSK:s manfall så mycket. I powerplay passade Marcus Lindblom fram Simon Rodling, som från blå pangade in 1-0. Och sju minuter senare så passade Sebastian Björnstad fram samme Simon, som den här gången hade tagit några skär närmare Malungmålvakten innan han slog till.

I inledningen av den andra perioden hade Simon ytterligare ett läge att vispa upp pucken i nätet, men den här gången stod målvakten i vägen. Det blev i stället Marcus Linderborg från blålinjen som slog in 3-0.

– Ja, det är tur att jag satte några av lägena i varje fall, säger Simon men grämer sig fortfarande över de missade chanserna.

– Men målvakten gör ett par riktigt bra räddningar.

Men du är het just nu, hur kommer det sig?

– Ha, ha, vi har hittat bra kläm i formationen så det är ganska enkelt. De passar fram till bra lägen så det är bara upp till mig att göra mål.

Simon spelar i samma kedja som Christian Axelsson och Linderborg. Backar mot var Malung Ludvig Martinsson och Björnstad.

Innan den andra pausen drabbades sedan NSK av två utvisningar tätt efter varandra vilket gav Malung chansen att komma tillbaka, vilket de gjorde. Kristian Ferletak gjorde 1-3.

Men det blev aldrig riktigt spännande. I inledningen av den sista perioden gjorde Adam Hirsch, som tillfrisknat efter att ha varit sjuk ett tag, 4-1. Han gled in till rätt position och fick pucken på klubban av Oliver Ödman-Hadzinikolic. När sedan Rodling noterades för ett hattrick med 14 minuter kvar att spela gick luften ur motståndarlaget. Ett tröstmål sju sekunder från slutet spelade ingen direkt roll.

På fredag möter laget Linden hemma. Där har laget revansch att utkräva. Linden vann båda mötena under hösten.

– De är tuffa att möta och så är det en speciella derbykänsla i de matcherna. Men bygger vi bara vidare på det här ser det ljust ut. Förhoppningsvis kan vi gå hela vägen till playoff, säger Simon.

Karta: Malung