NSK mot kval – kvalspelet direkt på SN-webben

Nyköpings SK jagar kvalplats och har allt i egna händer med fyra matcher kvar. Nu står det klart att lagets kvalmatcher kommer att kunna ses på SN-webben om laget tar sig dit. Närmast väntar topplaget Väsby hemma.

Måljubel i Nyköpings SK. Laget har fyra matcher kvar i allettan och jagar kvalplats. Blir det kval kommer det att kunna ses på SN:s webbplats.

Måljubel i Nyköpings SK. Laget har fyra matcher kvar i allettan och jagar kvalplats. Blir det kval kommer det att kunna ses på SN:s webbplats.

Foto: Björn Andersson

Ishockey2023-02-21 12:15

Det är tack vare ett samarbete mellan Staylive, Hockeyettan, Bonnier News och NTM som hockeyettans hela slutspel, från de första play in-matcherna till den avslutande kvalserien mot allsvenskan, totalt uppemot 100 matcher, kan ses.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan bjuda SN:s prenumeranter på direktsänd kvalhockey till Allsvenskan. Nyköpings SK har så här långt gjort en bra säsong och förhoppningsvis fixar de en plats i slutspelet och att vi därigenom kan visa ett flertal matcher med NSK på sn.se, säger Per Gillberg, sportchef på Sörmlandsmedia.

Kvalspelet börjar med play in-matcher den 27 februari. Tar sig Nyköping till kval går laget in i nästa steg, kvartsfinalerna, som spelas i bäst av fem matcher.

Men än är inte NSK klara. Laget ligger sjua, har tre poäng till godo och en match mindre spelad än Lindlöven just nu under kvalstrecket. Mellan dessa båda lag finns också Sundsvall, en poäng bakom NSK men också med en match mer spelad.

Tajt och spännande läge inför avslutningen alltså.

– Innan starten gjorde vi upp om att vi behövde ta ett visst antal poäng för att nå kval. Om den kalkylen stämmer ska vi behöva ta två poäng till. Nu kanske den inte gör det men vi har ändå allt i egna händer, konstaterar NSK-tränaren Filip Algeman.

– Så om jag innan säsongen hade fått det läget som vi nu har hade jag tackat och tagit emot det alla dagar i veckan, fortsätter Algeman.

undefined
Filip Algeman konstaterar har NSK har ett bra utgångsläge för att kunna förlänga säsongen med ett kvalspel.

Han siar att Sundsvall kan få mest bekymmer med att ta sig förbi hans lag i tabellen.

– De har närmast två tuffa möten mot Piteå som jagar andraplatsen.

Det kan dock bli så raffinerat att det hela avgörs i sista omgången vilket av lagen NSK och Lindlöven som tar sista platsen eftersom dessa möts i Lindesberg.

– Jag har en hög tro på att vi löst det innan den matchen. Men om det skulle vara så så välkomnar jag det också. Det kan inte bli mer raffinerat än med en direkt avgörande match i Lindehov, säger NSK-tränaren.

Han tror att Hanviken, närmast före NSK med tre poäng mer, inte blir inblandade i striden om de två sista platserna.

– Nej inte med tanke på att vi och Lindlöven möts.

Närmast för NSK väntar onsdagsmöte mot serieettan Väsby i stora ishallen på Rosvalla.

– Vi har haft tufft mot dem borta. Hemma senast gjorde vi en bra insats och föll efter straffar, säger Algeman och hoppas att det faktum att Väsby redan är klart för en av de två topplaceringarna ska tala till NSK:s fördel.

Han räknar inte med att skadade trion Joakim Stjern Svensson, Elias Jacobs och Jesper Schiöler kommer att kunna komma till spel.

Blir det kvartsfinal väntar alltså spel i bäst av fem under en vecka.

– Först börjar det med två bortamatcher tisdag och onsdag, sedan hemmamatcher lördag och söndag. En femte match spelas borta följande tisdag, säger Algeman.

Vilka lag som möts avgörs genom att de åtta bäst placerade lagen kvalificerade för kvartsfinalerna rankas och väljer motstånd i fallande skala mot de åtta sämst rankade. NSK lär hamna på undre halvan om det blir kval.

– Det blir första gången som klubben går till slutspel och play off i så fall. Det är inte många av våra spelar som gjort det heller. Ska bli kul att se om vi vågar att spela vårt spel trots att allt står på sin spets.

Det krävs Premium Total eller Premium Digital-abonnemang för att se matcherna. Lös din prenumeration här.

Kvalavgörandet

Kvar att spela för lagen på jakt efter de två sista platserna.

NSK (19 poäng): Väsby (h), Kiruna (b), Boden (b), Lindlöven (b).

Sundsvall (18 p): Piteå (h), Piteå (b), Strömsbro (b).

Lindlöven (16 p): Hanviken (b), Strömsbro (b), Nyköping (h). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!