Svåra skadan stoppar fortfarande Albin

Det är över ett år sedan NSK-forwarden Albin Ivarsson Hamberg åkte på sin svåra knäskada. Fortfarande hindrar den honom från spel.

Albin Ivarsson Hamberg gjorde comeback efter svåra skadan i sista seriematchen förra säsongen mot Hammarby. Men problemen var långt ifrån över.

Albin Ivarsson Hamberg gjorde comeback efter svåra skadan i sista seriematchen förra säsongen mot Hammarby. Men problemen var långt ifrån över.

Foto: Björn Andersson

Ishockey2019-10-21 16:30

Den 5 oktober 2018 var ett datum Nyköpingsforwarden Albin Ivarsson Hamberg allra helst skulle velat hoppa över. Då i en bortamatch mot Vallentuna knätacklades han illa. Säsongen var över. Men trots att det nu gått över ett år sedan det hände är 25-åringen fortfarande inte riktigt hel.

– Om det ändå hade gått rakt av. Att jag fick en krosskada från knäleden och nedåt är tydligen bland det värsta som kan hända, säger Albin.

Rehabiliteringen efter den omfattande operation gick dock till en början bra. I den allra sista betydelselösa seriematchen i våras spelade Albin igen.

Försäsongsträningen gick sedan också hyfsat.

– Men så fort jag gick på is kom smärtan.

Inte blev det bättre av att han fick en smäll på knät på det skadade benet på första ispasset.

– Lite oflyt. Jag slog i isen med knät. Vilade några veckor.

Smärtorna försvann och Albin trodde att det var okej att köra igen. Men ganska snart kom smärtorna tillbaka.

– Man trodde att det berodde på skruvarna och plattorna som opererats in. Och att det skulle bli bättre när jag tog bort dem. Det gjorde jag för några veckor sedan. Men det har inte blivit bättre.

Ändå har Albin spelat två matcher den här säsongen. Dels mot Köping innan all metall plockades bort. Dels mot Skövde efter. Men det har varit spel med smärtor.

– När man varit borta så länge är man så sugen, erkänner Albin.

Han har ju också från början levt med förhoppningen att allt hela tiden ska gå åt rätt håll, bli bättre. Lite smärta skulle han då kunna stå ut med på vägen. När sedan truppen i stort varit hårt drabbad av skador och sjukdomar, inte minst bland forwards, ville Albin ställa upp.

Nu har han förlikat sig med att vänta.

– Jag får ge det några veckor till att läka ihop. När man sätter in plattor och skruvar sliter och bänder man tydligen ganska mycket.

Just nu är han smärtfri i vardagen och kan jobba. Men vet att han inte får belasta benet något än. Det gör han bara på de rehabpass tre gånger i veckan som görs hos sjukgymnast.

– Så vi ger det några veckor till. Sedan får vi stämma av därifrån. Har det inte blivit bättre får vi börja titta på andra orsaker.

Han konstaterar att det är frustrerande främst när han ser hur laget lider av alla skador.

– Det blir tufft i längden med så många borta.

Nyköpings SK matchar på onsdag borta mot bottenlaget Surahammar. Sedan är det tio dagars spelledighet.

– Det är bra för oss just.

Albin Ivarsson Hamberg

Ålder: 25 år.

Klubb: Nyköpings SK.

Tidigare klubbar: Gnesta IK, AIK, Vita Hästen.

Kuriosa: Var med och tog Nyköping Gripen från division 4 till division 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!